Diverses embarcacions busquen supervivents al riu

Almenys 132 morts en ensorrar-se un pont penjant a l'Índia acabat de reinaugurar

La policia índia deté nou persones en relació amb l'ensorrament

RedaccióActualitzat

Més de 130 persones han mort a l'Índia en ensorrar-se aquest diumenge un pont suspès on s'aplegaven mig miler de ciutadans a Morbi, a l'estat de Gujarat, a l'oest del país. També hi ha desenes de ferits i desapareguts.

Molts vianants que hi passejaven en el moment de l'accident han caigut al riu Machhu --amb poc cabal-- i alguns han intentat salvar-se subjectant-se als cables del pont, segons mostren imatges dels mitjans de comunicació locals.

 

Entre les víctimes hi ha molta gent gran i infants. La xifra de morts encara no és definitiva, perquè es desconeix exactament quantes persones estan desaparegudes i quantes han caigut al riu.

Més de 200 persones han treballat durant tota la nit en les tasques de recerca i rescat, i encara ara hi treballen. 

Gent congregada al costat del pont, on els equips de rescat busquen supervivents (Reuters)

El govern de l'Índia ja ha encarregat una comissió d'investigació.  De moment, la policia ha detingut nou persones en relació amb l'ensorrament.

De fet, el ministre regional de l'Interior havia avançat que la policia ja havia registrat una denúncia contra l'empresa responsable de renovar el pont, a qui acusen d'homicidi involuntari. 

També s'investiga saber per què els equips de rescat hi han acudit tan tard.


Reinaugurat fa pocs dies

El pont, de 230 metres de llargada, data del segle XIX, però es va tancar fa poc durant sis mesos per fer-hi obres de reforma, ja que es tracta d'una infraestructura molt turística. Es va reobrir al públic fa només una setmana.

Uns soldats s'emporten un cadàver del lloc de l'accident (Reuters)

No se sap què ha cedit. Els testimonis relaten que la passarel·la, de sobte, s'ha girat completament i els cables de subjecció, tensats fins al límit, han cedit. Els centenars de persones que l'estaven travessant han caigut a l'aigua. Algunes de les víctimes han mort per traumatismes, mentre que d'altres s'han ofegat.

La presidenta de l'Índia ha mostrat preocupació pels fets.


En el mateix sentit s'ha expressat el primer ministre indi, Narendra Modi, que era a Gujarat, el seu estat natal, quan ha passat l'accident. Modri ha assegurat en un tuit que es donarà tota l'assistència necessària als afectats per la tragèdia.

ARXIVAT A:
L'Índia
Anar al contingut