L'atac ha deixat cossos estesos a terra, i dins dels vehicles, visiblement danyats (Reuters)

Almenys 25 morts a Zaporíjia, a Ucraïna, en l'atac a un comboi humanitari

El governador de la regió parla d'un atac amb míssils russos, però els líders prorussos acusen el govern ucraïnès

RedaccióActualitzat

Almenys 25 persones han mort i 50 més han resultat ferides en l'atac amb míssils contra un comboi humanitari a Zaporíjia, segons el governador d'aquesta regió del sud d'Ucraïna, Oleksandr Starukh, que ha atribuït l'atac a míssils russos i ha assegurat que totes les víctimes són civils

Testimonis de l'agència Reuters han vist cossos estesos a terra, i dins de vehicles, visiblement danyats per l'impacte de metralla. També que un dels míssils ha obert un cràter a tocar del comboi.

Un dels míssils ha obert un cràter a tocar del comboi (Reuters)

En un missatge publicat a Telegram, Starukh ha explicat que el comboi es dirigia al territori de Zaporíjia ocupat per l'exèrcit rus amb l'objectiu de portar-hi ajuda humanitària i també per ajudar a sortir-ne a ciutadans que volien fer-ho abans que Putin signi l'annexió a Rússia.


Moscou acusa Kíiv

Els líders prorussos de Zaporíjia, en canvi, parlen d'"acte terrorista" comès pel govern ucraïnès, amb l'argument que Kíiv ha volgut bombardejar les persones que marxaven cap a la part de la regió ocupada per Rússia.


Zelenski: "Escòria sanguinària"

El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, també ha parlat de terrorisme, però per acusar el govern rus de ser el responsable de l'atac: "Només uns terroristes poden fer això, i no haurien de tenir lloc en el món civilitzat", ha dit en un missatge a Telegram, abans de parlar d'"escòria sanguinària" i assegurar que el govern rus pagarà "per cada vida ucraïnesa perduda".

Una dona és atesa pels equips d'emergència (Reuters)

Aquest atac ha tingut lloc el mateix dia que el president rus, Vladímir Putin, signarà l'annexió a Rússia de Zaporíjia i de tres territoris ucraïnesos més ocupats per l'exèrcit rus.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut