La noia a la seva arribada a l'aeroport del Prat
La noia a la seva arribada a l'aeroport del Prat (Policia Nacional)

Alliberen una noia de Barcelona a qui els pares volien casar per la força al Pakistan

La noia, que vivia amb la seva família a la demarcació de Barcelona, s'havia negat al matrimoni forçat i havia estat traslladada al Pakistan contra la seva voluntat

RedaccióActualitzat

Controlada, vigilada i obligada a casar-se contra la seva voluntat. És la situació en què un pare i la madrastra tenien la seva filla, que viu a la demarcació de Barcelona. La Policia Nacional ha aconseguit alliberar-la i tornar-la a Catalunya,

Segons la policia, la noia s'havia negat al matrimoni forçat i havia estat traslladada al Pakistan contra la seva voluntat. Allà li havien retingut la documentació i li prohibien sortir de casa sense anar acompanyada, esperant el moment del casament.

Ella no volia casar-se i com a càstig els pares li prohibien tornar a Catalunya. Només la deixaven sortir al carrer una hora al dia i sempre acompanyada per algun familiar.

Ja abans del viatge li controlaven tots els moviments i fins i tot la roba que portava.

Una denúncia va donar l'alerta

Al juny d'aquest any, la policia va començar a investigar el cas per una denúncia, de la qual no dona més detalls.

Finalment, en col·laboració amb el govern pakistanès, han pogut alliberar la noia. Ella va declarar per videoconferència i va explicar com els seus pares la tenien sempre vigilada.

La noia ha explicat que la van deixar l'últim mes al Pakistan sense cap ajuda econòmica i que no podia tornar.

Ara, una ONG especialitzada en tràfic de persones se n'ha fet càrrec. El pare i la madrastra han estat detinguts per tràfic d'éssers humans.

 

ARXIVAT A:
Pakistan
Anar al contingut