CCOO adverteix que algunes empreses fan ERTO sense que hi hagi causa de força major
El secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, en una imatge d'arxiu (ACN)

Alerten que algunes empreses fan ERTO sense que hi hagi causa de força major

Baixa lleugerament el nombre de treballadors acomiadats temporalment perquè no s'havia tingut en compte els empleats que fan teletreball

RedaccióActualitzat

El secretari general de CCOO Catalunya, Javier Pacheco, ha advertit que algunes empreses estan fent expedients de regulació d'ocupació sense que la causa de força major estigui justificada. Els sindicats asseguren que estaran molt pendents que els ERTO autoritzats siguin realment necessaris.

Ens estem trobant moltes empreses que posen dificultats a la flexibilitat laboral -explica Pacheco en declaracions al canal 3/24- i que continuen treballant parcialment, i que volen acollir-se a la causa de força major. Perquè així es veuran beneficiades de l'exoneració de la cotització de seguretat social dels seus treballadors. Farem un seguiment a posteriori per veure quin incompliment hi ha hagut."

 

3.740 empleats menys

De fet, algunes empreses han redimensionat les peticions realitzades a Treball quan van sol·licitar els ERTO atès que una part de la plantilla encara pot anar a treballar. Per aquest motiu, tot i que 1.130 empreses s'han sumat a l'onada d'expedients temporals de regulació d'ocupació, paradoxalment, disminueix el nombre d'afectats respecte a la jornada anterior. Ara són 244.260, 3.740 menys que diumenge.

El descens s'explica perquè moltes empreses estan revisant a la baixa el nombre d'afectats respecte al que van sol·licitar d'entrada, ja que en molts casos es va decidir incloure en l'expedient la plantilla completa, quan en realitat necessiten que una part continuï treballant ja sigui de manera telemàtica o bé fent tasques imprescindibles de manteniment.

L'atur de març, disparat

En qualsevol cas, i tot i el lleu descens de dimarts, la xifra continua sent aclaparadora: aproximadament un 8% de la població assalariada de Catalunya ja es troba en atur temporal per l'efecte del coronavirus.

Aquesta nova dada representa un 60% dels aturats que hi havia al febrer a Catalunya i es passaran a comptabilitzar amb les xifres d'atur del març, que es donarà a conèixer el 2 d'abril i que registrarà un increment històric tenint en compte que el nombre d'expedients temporals continuarà augmentant aquesta setmana.

 

ARXIVAT A:
Drets laboralsCoronavirus Economia de butxaca
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut