La indústria de l'automoció va ser de les primeres a presentar ERTOs (Reuters)

Les cambres de comerç volen el confinament total quan ja hi ha 248.000 afectats per un ERTO

Clam de les patronals de comerç, turisme i restauració per suspendre el pagament d'impostos

Gemma NavésActualitzat

L'impacte de la pandèmia comença a afectar de ple el teixit empresarial. A Catalunya, els ERTOs, els expedients de regulació temporal d'ocupació, no paren d'augmentar. El nombre de treballadors afectats és de 247.690, segons les dades publicades aquest diumenge.

En un sol dia, el Departament de Treball de la Generalitat ha registrat 10.000 empreses més amb un expedient de suspensió en curs i, per tant, ja sumen un total de 25.000 empreses.

 

700 milions mensuals de liquiditat

En aquest context de crisi, el reclam del comerç, el turisme i la restauració per suspendre el pagament d'alguns impostos ha estat unànime. Les patronals Foment del Treball i Pimec, amb el suport de 24 entitats catalanes, gremis i associacions, reclamen al govern espanyol que s'aturi --almenys durant els pròxims tres mesos-- el pagament d'alguns impostos.

Volen congelar l'abonament a l'Agència Tributària de l'IVA, l'IRPF i també les corresponents cotitzacions. La mesura permetria generar a Catalunya més de 700 milions d'euros mensuals de liquiditat.

 

Allargar el confinament

Les 13 cambres de comerç de Catalunya reclamen a les administracions que es comenci a dissenyar un pla amb mesures concretes per fer front a la crisi econòmica que està provocant el coronavirus. Proposen allargar el confinament el que calgui, i consideren imprescindible una aturada total de les empreses, a excepció dels sectors alimentari i sanitari.

Entre les mesures, reclamen a la banca que faciliti el crèdit, que se suspengui temporalment o redueixi el pagament d'hipoteques i lloguers de locals o que s'eximeixi els autònoms de pagar la quota durant el període de caiguda de facturació.

A més, el president de l'associació de treba­lladors per compte propi ATA, Loren­zo Amor, va enviar aquest diumenge una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en què sol·licitava no haver de pagar la quota de març "per la dificultat de ges­tionar la nova prestació en una set­mana".

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Drets laboralsEconomia de butxaca
Anar al contingut