Alerta sanitària per toxina botulínica en unes llaunes de tonyina de la marca DIA

Actualitzat

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha activat una alerta alimentària per la presència de toxina botulínica en una conserva de tonyina en oli de gira-sol de la marca DIA

El brot s'ha detectat perquè quatre persones de la mateixa família es van trobar malament després de menjar una ensaladilla russa casolana amb aquesta tonyina.

Tres de les persones que es van posar malaltes ja han estat donades d'alta.

Com a mesura de precaució s'ha retirat el producte dels canals de comercialització i es recomana a les persones que tinguin el producte objecte de l'alerta a casa que no el mengin i que el tornin al punt de compra.

El producte origen de l'alerta és una conserva de tonyina en oli de gira-sol format RO 900, de la marca DIA, amb lot 19/154 023 02587 elaborat a l'empresa gallega Frinsa del Noroeste S.A. i amb data de consum preferent 31/12/2022.

Frinsa, però, assegura que és "impossible" que la llauna de tonyina en què s'ha trobat la toxina botulínica estigui "contaminada" a causa dels seus processos de fabricació, perquè la resta del lot de més de 3.400 conserves està en bon estat.

Després de rebre l'alerta -que es va activar el 9 d'agost-, la Xunta de Galícia va inspeccionar l'empresa i no hi va detectar cap anomalia.

Cap cas a Catalunya

El producte s'ha distribuït a Catalunya, el País Valencià, Astúries, Castella i Lleó, Aragó, La Rioja, Múrcia, Navarra i Castella-la Manxa.

El Departament de Salut ha informat que a Catalunya no hi ha cap persona afectada. Els seus tècnics estan comprovant si el producte ja s'ha retirat de la venda, com afirma l'empresa.

De totes maneres, com que no es pot descartar que algú encara tingui tonyina d'aquest lot a casa seva, han decidit declarar l'alerta.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut