Alerta pel fort augment de les infeccions de transmissió sexual a Catalunya

A la ciutat de Barcelona, el 2015, hi havia 600 casos de gonorrea detectats mentre que el 2016 ja arriben als 1.000

RedaccióActualitzat

Augmenta els últims 2 anys a la ciutat de Barcelona el nombre d'afectats per malalties de transmissió sexual. Una de les raons és el relaxament en l'ús del preservatiu. Per reduir el contagi, l'associació Stop Sida, l'Ajuntament i el govern posen en marxa una campanya informativa.

Un brot que afecta 103 homes, mentre que l'any passat a aquestes alçades n'afectava només 4

A la ciutat de Barcelona, el 2015, hi havia 600 casos de gonorrea detectats, mentre que el 2016 ja arriben als 1.000. La sífilis també creix, el 2015 se'n van detectar 500 casos i el 2016 arriben als 700. En canvi, pel que fa al VIH, hi ha una lleugera baixada. Dels 340 casos del 2015, es passa als 300 un any després.

Aquest augment tan gran d'infectats preocupa, i molt, perquè són malalties evitables amb vacunes i amb prevenció. L'hepatitis A s'agafa amb pràctiques sexuals de risc, com les que combinen drogues i sexe entre diferents persones. L'organització Stop Sida i l'Agència de Salut Pública de Barcelona alerten que l'educació en sexe canviaria molt les coses.

Sebastián Meyer, president de Stop Sida, assegura que la comunicació és clau per trobar solucions

"Cal parlar, si comences a parlar i a perdre la por i la vergonya i comences a parlar de la teva sexualitat, comences a donar una solució a la qüestió de la infecció de transmissió sexual"

Manuel Fernández, de l'Agència de Salut Pública, diu que cal informar millor als adolescents:

" Què passa amb un adolescent homosexual que comença a tenir relacions sexuals? Qui l'informa sobre el que ha de fer i que no ha de fer, com ha de cuidar-se... Aquí hi ha un forat"

 

Parlar i trencar els tabús de les malalties de transmissió sexual és el que persegueix la campanya que han presentat aquest dijous.

 

 

Aquests vídeos es passaran en locals d'oci nocturn, i a webs de contactes especialitzades. Justament, les aplicacions que faciliten sexe amb gent desconeguda podrien ser, segons Stop Sida, una de les causes de l'augment de malalties de transmissió sexual perquè també ha augmentat la probabilitat de tenir sexe.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut