Parlar amb un volum de veu alt augmenta el risc de contagi de Covid, també en exteriors
Clients en una terrassa del passeig marítim de Platja d'Aro aquest mes de maig

Alemanya permetrà fer turisme a l'estranger a partir del 15 de juny, amb condicions

Els turistes alemanys podran viatjar "amb corredors sanitaris segurs" a zones concretes de cada país on la pandèmia estigui més controlada

RedaccióActualitzat

Alemanya també obre la porta a fer vacances a l'estranger a partir del 15 de juny, de forma limitada i consensuada amb els països de destí.

La intenció és traslladar la seva desescalada al turisme el més aviat possible. Per això el ministre d'Exteriors, Heiko Maas, va fer aquest dilluns una videoconferència amb els seus homòlegs d'Espanya, Itàlia, Àustria, Grècia, Croàcia, Portugal, Malta, Eslovènia, Xipre i Bulgària.

 

Són els representants de les deu destinacions turístiques d'Europa preferides dels alemanys, però a ningú se li escapa que hi ha platges fora de la Unió Europea amb menys presència de Covid que poden ser fortes competidores.

Subhasta entre països

De fet, el ministre va advertir que no es tracta de fer una mena de subhasta entre països per veure qui ofereix les millors condicions, però sí que vol estratègies diferenciades per regions.

Va posar l'exemple d'Espanya per explicar que ciutats com Madrid o Barcelona no estan una situació sanitària tan bona com altres zones costaneres dins d'aquest mateix país.

 

La ministra espanyola, Arancha González Laya, va destacar que l'objectiu és acordar mesures de seguretat comunes per a tots els destins escollits pels alemanys, i que estan oberts a tractar de manera diferenciada cada zona turística, fins i tot dins d'un mateix estat.

"Encara no estem en situació d'anunciar una data concreta -va dir la representant espanyola-, però sí que estem disposats a coordinar l'eliminació progressiva de les restriccions, i sobretot la recuperació gradual de la lliure circulació dins de l'espai Schengen."

Balears i Canàries, ben posicionades

El 15 de juny també la frontera entre Alemanya i Àustria quedarà oberta. A més, Itàlia ha anunciat que reobrirà les fronteres al turisme el 3 de juny, i es podrà entrar al país i viatjar entre regions sense fer cap quarantena.

 

Per la seva banda, les illes Balears i les Canàries ja preparen "corredors sanitaris" amb regions europees on el coronavirus tingui poca incidència, per portar turistes a Espanya de manera controlada aquest estiu.

A zones com la Costa Brava, també es treballa per poder rebre l'afluència de turistes que els anomenats "corredors turístics segurs" puguin aportar a la zona.

ARXIVAT A:
Coronavirus Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut