Alemanya oferirà als adolescents vacunar-se de la Covid a partir del juny
L'Ava, una noia de 14 anys, es vacuna de la Covid a Nova Orleans, el 13 de maig (Reuters/Kathleen Flynn)

Alemanya oferirà la vacuna de la Covid als adolescents de 12 a 16 anys a partir del juny

Merkel deixa clar que no serà un requisit per anar a l'escola

Actualitzat

Les famílies alemanyes podran demanar vacunar de la Covid els menors d'entre 12 i 16 anys a partir del 7 de juny. La cancellera Angela Merkel ha admès que la vacunació d'aquest grup és "un tema molt sensible" i ha anunciat la data després d'una reunió virtual amb els caps de govern dels 16 lands.

Enmig del debat que hi ha al país, Merkel ha deixat clar que la vacunació continuarà sent opcional. "L'escola no dependrà de la vacuna", ha afirmat.

De fet, els experts que assessoren el govern alemany s'han mostrat escèptics al·legant que hi ha poques dades sobre les reaccions de les vacunes de la Covid entre nens i joves.

Segons Merkel, però, la decisió s'ha pres davant de la previsió que aviat  l'Agència Europea de Medicaments autoritzi la vacuna de Pfizer/BioNTech per a aquest grup d'edat i que, a curt termini, la farmacèutica Moderna sol·liciti el mateix aval, que trigarà una mica més a arribar.

Actualment, les vacunes estan autoritzades per a la població de 16 o més anys. 

A Alemanya hi ha 5,3 milions d'adolescents d'entre 12 i 16 anys, que previsiblement hauran d'esperar que es vacunin els més grans que ells abans de poder obtenir cita.

La dirigent conservadora manté la promesa que "cap a finals d'estiu" s'hagin pogut vacunar totes les persones que ho desitgin i estiguin autoritzades, és a dir, tothom que tingui 12 anys o més.

Les previsions de lliurament de les farmacèutiques per al tercer trimestre, diu Merkel, permeten mantenir la promesa. 

Merkel ha rebutjat que l'anunci sigui "partidista", quan li han preguntat per la coincidència amb les eleccions generals del 26 de setembre. 

A Alemanya, ara, el 41,5% de la població ha rebut almenys una dosi i un 15,7% ja té la pauta completa. 

Alemanya oferirà als adolescents vacunar-se de la Covid a partir del juny
Vials de la vacuna de Pfizer/BioNTech, anomenada Comirnaty (Christian Charisius / Dpa / Pool / Dpa)


Espanya ho estudia, els EUA ja ho fan

A Espanya, el Ministeri de Sanitat va dir que estudiava obrir la vacunació a la franja 12-16 anys abans de l'inici de curs, al setembre, si l'EMA donava llum verda al fàrmac de Pfizer i ho aprovava el Consell Interterritorial de Salut.

Diversos pediatres han coincidit a considerar que no hi ha pressa per a la vacunació dels adolescents. Fins ara, el que s'ha vist és que passen la malaltia de forma lleu, són menys transmissors i hi ha pocs estudis adaptats al seu grup d'edat. I a països on la vacunació ha avançat molt, com el Regne Unit o Israel, la pandèmia s'ha controlat sense necessitat de vacunar aquesta franja. 

Als Estats Units, el Centre de Control i Prevenció de Malalties ja ha autoritzat la vacunació dels menors d'entre 12 i 15 anys, que va començar a mitjans de maig

Per ara, les dades que hi ha de la vacuna i els adolescents són les de l'assaig clínic de Pfizer als Estats Units, que indiquen una eficàcia del 100% d'aquesta vacuna contra la Covid en els joves de 12 a 15 anys. 

La farmacèutica va afirmar, en una nota de premsa, que en l'assaig no es va produir cap infecció entre els joves vacunats, cap no va tenir efectes secundaris i tots van produir anticossos. 

L'OMS va demanar que, en comptes de punxar els més joves ara, es destinin les vacunes als països més pobres amb menys protecció contra la Covid. 

 

ARXIVAT A:
VacunesAlemanyaMenorsCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut