Una noia de 13 anys rep una dosi de Pfizer a Pennsilvània (Reuters/Hannah Beier)

L'OMS demana no vacunar els infants i enviar les vacunes als països més pobres

El director general de l'organització alerta que "anem camí que el segon any d'aquesta pandèmia sigui molt més mortífer que el primer"

RedaccióActualitzat

"Entenc per què alguns països volen vacunar els seus nens i adolescents", ha dit el director general de l'Organització Mundial de la Salut, Tedros Adhanom Ghebreyesus, però els ha demanat "que ho reconsiderin i en lloc d'això donin les vacunes a Covax", el sistema creat perquè els països amb menys recursos puguin accedir a la vacunació.

Els Estats Units estan vacunant menors d'entre 12 i 15 anys des de dijous i el Canadà ho ha autoritzat, però encara no ha començat. De moment, només s'està administrant la vacuna de Pfizer/BioNTech als menors.

L'OMS no està d'acord que "un grapat de països rics, que van comprar la major part del subministrament de vacunes, ara estiguin vacunant grups de menor risc", mentre que "als països amb ingressos baixos i mitjans l'oferta de vacunes no és suficient per immunitzar ni tan sols els professionals sanitaris"

Només el 0,3% de les dosis han anat a parar a països pobres.

Més morts, aquest any

Més de 3,3 milions de persones han mort de Covid-19 a tot el món i "anem camí que el segon any d'aquesta pandèmia sigui molt més mortífer que el primer", ha alertat Tedros Adhanom.

L'Índia, el Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Cambodja i Egipte són països on s'estan disparant els contagis i les hospitalitzacions per coronavirus.

El màxim responsable de l'OMS ha afegit que "la vacunació per goteig no és una estratègia eficaç" per combatre la Covid.

Aquesta setmana, el grup internacional d'experts que ha analitzat la gestió de la crisi sanitària, per encàrrec de l'OMS, ha arribat a la conclusió que la pandèmia "s'hauria pogut impedir".

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesOMS
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut