Geòrgia

Alemanya es mostra ara a favor de l'entrada de Geòrgia a l'OTAN

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha canviat la seva posició i es mostra ara favorable a l'ingrés de Geòrgia a l'OTAN. En una conferència de premsa després de reunir-se amb el president georgià a Tbilisi ha dit també que la retirada de soldats del Kremlin no s'està fent amb la rapidesa desitjada. De la seva banda, Mikhaïl Saakaixvili ha dit que no reconeix cap força de pau russa i ha demanat a la comunitat internacional que supervisi la retirada de les tropes russes. El president rus ha anunciat que el replegament dels soldats començarà aquest dilluns a mig dia.

Actualitzat

La cancellera alemanya ha instat Rússia a retirar les seves tropes de territori georgià i s'ha mostrat disposada que Alemanya formi part d'una possible força multinacional de pau en la zona del conflicte. En una conferència de premsa conjunta amb el president de Geòrgia després d'una reunió, ha assenyalat que no es pot dilatar la retirada de les tropes i que els observadors internacionals han d'arribar al més aviat possible. La cancellera alemanya també ha assenyalat que "les portes de l'OTAN estan obertes per a Geòrgia", tot i que l'abril passat alguns membres de l'OTAN, entre els quals Alemanya i França, s'hi van oposar.

De la seva banda, el president de Geòrgia, ha assegurat que "no hi ha tropes russes de pau" i ha insistit a reclamar la retirada de les tropes russes. També ha tornat a remarcar la necessitat que es desplegui a la zona una força multinacional de pau.

Anar al contingut