Acusen dues agències de viatges de vendre certificats PCR falsos per poder viatjar
Agents dels Mossos tanquen una agència de viatges de Santa Coloma de Gramenet acusada de vendre certificats de PCR falses (Imatge: Mossos)

Acusen dues agències de viatges de vendre certificats PCR falsos per poder viatjar

Els Mossos investiguen els responsables de les agències i també una trentena de clients que se n'haurien beneficiat

RedaccióActualitzat

Els Mossos han actuat aquesta setmana contra dues agències de viatges que presumptament oferien certificats falsos de PCR negativa als seus clients, que s'estalviaven de fer-se'n de reals per poder viatjar a l'estranger.

Tots dos casos s'han detectat gràcies a les trucades que van fer als Mossos i al 112 persones a les quals els havien ofert aquest servei fraudulent.

A Mataró i a Santa Coloma

Un cas és el d'una agència del barri de Rocafonda de Mataró, on aquest dimecres, en una inspecció, els agents van trobar-hi 15 certificats falsos preparats per viatjar al març i que venien per 85 euros.

Un altre és el d'una agència del barri de Fondo de Santa Coloma de Gramenet, on el 17 de febrer en van trobar 12 certificats similars, i van detenir les tres persones responsables.

Segons els Mossos, com a base de les falsificacions totes dues agències feien servir certificats oficials de proves fetes legalment per laboratoris autèntics i en modificaven les dates i els noms.

 


Codis sanitaris repetits

La falsedat dels documents s'evidenciava perquè alguns tenien dates ja del mes de març, i també pels codis sanitaris repetits.

A més dels responsables de les agències, els Mossos investiguen les 27 persones que constaven en els documents falsificats, i que presumptament són clients que els havien encarregat.


Aquestes estafes les ha revelat el comissari dels Mossos Joan Carles Molinero durant la roda de premsa d'aquest divendres per informar de la pròrroga del gruix de mesures restrictives per la pandèmia decidida pel Procicat.

85 intents d'estafa a residències

Molinero també ha explicat que des de principis d'any s'han detectat 85 casos d'un altre tipus d'estafa o intent d'estafa també relacionada amb la pandèmia.

En concret, consistitia en trucades telefòniques a residències de gent gran i centres similars exigint el pagament de vacunes i material sanitari que mai s'hauria subministrat.

El comissari ha explicat que no s'ha detingut ningú per aquestes estafes, però en canvi no ha aclarit si hi ha hagut casos en què l'estafa es consumés. Sí que ha aprofitat per recordar que les vacunes no es poden comprar ni vendre.

 

 

ARXIVAT A:
PolicialCovid-19Coronavirus
Anar al contingut