Síria

Acord entre Síria i el Líban sobre les seves fronteres

Els governs de Síria i el Líban han arribat a un acord sobre les seves fronteres després d'anys de durs enfrontaments. El més greu va ser el 2005, amb l'assassinat de l'exprimer ministre libanès, Rafiq Hariri. En les pròximes setmanes, un comitè conjunt començarà a treballar en l'acord sobre els límits territorials.

Actualitzat

Després d'anys d'enfrontaments, Síria i el Líban han arribat a un acord històric per delimitar les seves fronteres. En les pròximes setmanes, un comitè conjunt definirà i traçarà els límits territorials. El punt més conflictiu són les Granges de Cheeba, que Israel considera com a pròpies mentre que Beirut i Damasc coincideixen a situar-les al sud del Líban.

L'acord sobre els límits territorials arriba després que, dimecres, els dos països van establir relacions diplomàtiques per primera vegada en la seva estreta i conflictiva història. Un dels últims enfrontaments diplomàtics més greus va ser al febrer de 2005, quan l'exprimer ministre libanès, Rafiq Hariri, va ser assassinat. La majoria parlamentària libanesa en responsabilitza Síria, que sempre ha negat qualsevol implicació.

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, ha expressat la seva satisfacció per aquest acord.


Anar al contingut