Barcelona

Open Arms penja un salvavides a Colom per recordar el drama al Mediterrani

L'ONG ha fet coincidir aquesta acció amb l'arribada del seu vaixell amb una seixantena de migrants al port de Barcelona

Actualitzat

Coincidint amb l'arribada del vaixell de l'ONG Open Arms a Bracelona amb una seixantena de migrants a l'estàtua de Colom els activistes d'aquesta ONG estan fent una acció en aquesta emblemàtica atracció turística de Barcelona.

 

 

L'acció ha consistit a penjar-hi una gran armilla salvavides. Dues persones han escalat l'estàtua de Colom, a la Rambla, i hi han pujat l' armilla salvavides, la que fan servir els milers de persones que miren d'arribar cada dia a Europa per mar, arriscant la vida. Open Arms denuncia el paper dels governs europeus en aquest drama humanitari i recorda que alguns estats no els permeten participar en els rescats.

 

Els dos activistes han estat identificats pels Mossos d'Esquadra que els estaven esperant quan han baixat de l'estàtua de Colom.

 

Els passatgers de l'Open Arms els rep la Creu Roja. Els migrants homes s'allotjaran al mateix lloc on molts joves esportistes somien arribar a l'elit: a la residència Blume, a Esplugues, que a l'estiu té les 140 places lliures. Les cinc dones i els cinc menors, inclosos els que van sols, s'allotjaran a Barcelona, en un equipament que no s'ha fet públic.

Anabel Montes, cap de la missió de Proactiva Open Arms:

"Ahir van morir 63 persones abans d'ahir van ser 120 i abans 100 més. NO ho sabem perquè hem comptat la gent sinó pels cadàvers que arriben a la costa o per l'estimació que fan els supervivents. És impossible saber la xifra exacta de persones que han mort al mar. I no sabem les embarcacions que no arriben i que no troba mai ningú".

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut