El migrants que viatgen a l'Open Arms arriben a Barcelona
El migrants que viatgen a l'Open Arms arriben a Barcelona
Barcelona

Els migrants que arriben a Barcelona amb l'Open Arms aniran a la Residència Blume

Les cinc dones i els cinc menors s'allotjaran a Barcelona en un equipament que no s'ha fet públic

Actualitzat

Barcelona ha rebut la seixantena de migrants rescatats pel vaixell de l'ONG Open Arms en aigües del Mediterrrani amb un ampli dispositiu. 

En aquest lloc la Creu Roja s'encarrega de l'operatiu d'acollida dels 60 migrants que viatgen a bord del vaixell de l'Open Arms.

Ramon Gener, coordinador de Creu Roja a Barcelona, explica que es fa un seguiment cas per cas, amb acompanyament i suport emocional.

"Una primera atenció de les necessitats bàsiques, de roba, sabates, menjar, una atenció també sanitària que es fa amb el SEM."

Enric Morist, coordinador de Creu Roja a Catalunya, afegeix que és una actuació humanitària bàsica:

"El que estem fent és una actuació humanitària bàsica, sanitària, social, psicològica, d'acompanyament i de carinyo, que és el que fa la nostra institució humanitària."

 

 

Els que somien començar una nova vida a Europa s'allotjaran al mateix lloc on molts joves esportistes somien arribar a l'elit: a la Residència Blume, a Esplugues, que a l'estiu té les 140 places lliures.

Aquí vindran, segons ha explicat Oriol Amorós, secretari de Migracions de la Generalitat, tots els homes que viatgen sols a l'Open Arms, 50. I també migrants i menors que arriben del sud d'Espanya de forma incessant.

"Aquí hi haurà les persones les necessitats socials de les quals requereixin una intervenció social, que serà la que la Creu Roja farà aquí. I a aquelles persones que necessitin una intervenció social del mateix tipus, vinguin del flux que vinguin, se les atendrà aquí."

 

"En menors no acompanyats anem doblant l'any passat. L'any passat ja va ser important. En refugi anem en un increment molt important també. I en frontera sud és més incògnita però tot fa preveure que anem a un increment important també, però hi donarem resposta. Cada dia... Cada dia.... Cada dia arriba frontera sud, cada dia arriba refugi, i cada dia arriben menors."

Les cinc dones i els cinc menors, inclosos els que van sols, s'allotjaran a Barcelona, en un equipament que no s'ha fet públic.

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona Jaume Asens ha reivindicat Barcelona com a ciutat d'acollida, i recorda l'esforç que la ciutat ja ha fet, tot i que el considera insuficient.

"Aquestes últimes setmanes hem acollit unes 500 persones. És una xifra que és important però en contrast amb la població de Barcelona, amb el més del milió de persones que hi viuen, no és una xifra significativa. Sí que és un esforç important que estem assumint amb molt poc temps."
"Per nosaltres és una oportunitat per reivindicar-nos com a país i com a ciutat, com a societat d'acollida."

 

Des que va esclatar la crisi dels refugiats, Catalunya es va oferir a acollir-ne 4.500. Però les places que es van acabar concretant no arriben a 2.000. I d'aquestes, no totes estan ocupades. Algunes, ni tan sols operatives.

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humans
Anar al contingut