La terrassa d'un hotel de Barcelona, a l'espera de clients
El sector de la restauració va ser un dels més afectats per les restriccions (ACN/Maria Alenyà)
Barcelona

Acaba la rebaixa forçosa del lloguer dels locals comercials tancats per la covid

Es va aprovar el 2020 per compensar els arrendataris d'establiments forçats a tancar o amb ús limitat per les mesures contra el coronavirus

RedaccióActualitzat

La rebaixa en el lloguer dels locals comercials que es va promoure a causa de la pandèmia ha arribat al final. Segons ha informat el govern de la Generalitat, ha entrat en vigor un decret llei que acaba amb una mesura que permetia renegociar el preu dels lloguers i que establia que, en cas que no hi hagués acord, s'establiria una rebaixa del 50% de la renda.

La mesura es va aprovar l'octubre del 2020, per pal·liar les conseqüències de les restriccions per combatre l'expansió de la covid-19, que van incloure tancaments o limitacions en sectors com la restauració, l'oci nocturn o la cultura, entre altres.

Un mes per arribar a un acord

La mesura preveia que els llogaters poguessin demanar canvis "raonables" en les condicions del contracte. Tot i que es va prioritzar que s'arribés a acords particulars, el text deia que, si al cap d'un mes no hi havia entesa, es forçava una reducció al 50% en cas de tancament forçós per la pandèmia.

En cas de tancament parcial de l'activitat, la reducció era proporcional a la pèrdua de l'aprofitament de l'immoble, segons les reduccions d'horaris o altres limitacions.

En el cas dels restaurants, bars o botigues amb productes per endur-se o enviaments a domicili, s'equiparava amb un local tancat.

Alguns arrendataris van denunciar que grans propietaris s'emparaven en la llei espanyola per no aplicar aquesta rebaixa aprovada per la Generalitat.

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaComerçCoronavirus
Anar al contingut