A bord de l'Astral, el vaixell de rescat d'Open Arms de nou bloquejat a Lampedusa

L'ONG catalana denuncia que l'Astral porta tres dies aturat al port de l'illa, sense poder tornar al mar

RedaccióActualitzat

Un vaixell de rescat de l'ONG catalana Open Arms porta tres dies bloquejat al port de l'illa de Lampedusa sense poder fer rescats, davant la impotència de la tripulació. Ho ha pogut confirmar TV3, que té un equip a bord de l'embarcació.

L'Astral no rep autorització de la Guàrdia Costanera per tornar a sortir al mar, tot i que altres vaixells d'ONG sí que han pogut marxar de l'illa, on en les últimes setmanes s'han intensificat les arribades de persones que fugen del nord d'Àfrica per la perillosa ruta del Mediterrani central.

La cap de missió, Esther Camps, ha explicat que estan fondejats a l'entrada del Port "sense cap resposta".

"Totes les autoritats ens diuen que hem d'esperar, però no ens saben dir exactament què."

L'Astral, amb nou tripulants a bord --entre socorristes, cuiners, sanitaris i capità-- va arribar aquest divendres a Lampedusa, en la seva missió número 98 al Mediterrani Central. Allà van desembarcar el cadàver d'una persona que havien trobat flotant a la deriva. "Des de llavors que esperem permís per sortir, i no sabem on és la trava", ha afirmat Camps.


La tripulació té pressa a marxar. Saben que s'acosten dies de temporals i, per tant, de naufragis, que no podran atendre si continuen bloquejats a Lampedusa. El fundador d'Open Arms, Òscar Camps, lamenta la situació en declaracions a TV3.

"Continuem a l'espera, desinformats i abandonats en aquest racó de Lampedusa."

L'any 2019, un altre vaixell de l'ONG va estar bloquejat al mateix port durant més de vint dies. Per aquells fets s'està encara jutjant el ministre Mateo Salvini en un tribunal de Palerm.

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansOpen Arms
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut