Verònica Sánchez i Jordi Nopca en dues imatges d'arxiu. (Foto: ACN)
Verònica Sánchez i Jordi Nopca en dues imatges d'arxiu. (Foto: ACN)
Barcelona

Verònica Sánchez guanya el Premi Carlemany i Jordi Nopca, el Documenta

Els dos autors tenen 31 anys, són de Barcelona i els han premiat per obres primerenques centrades en la joventut i els seus problemes

Actualitzat

Verònica Sánchez ha guanyat el premi literari Carlemany amb la novel·la "L'escapista" i Jordi Nopca, el Documenta, amb el recull de contes "Puja a casa". Els dos autors tenen 31 anys, són de Barcelona i els han premiat per obres primerenques centrades en la joventut i els seus problemes. 

En el cas de Sánchez, l'escriptora barcelonina ha guanyat el Carlemany per al Foment de la Lectura amb la seva primera novel·la. "L'escapista" es publicarà al març. El jurat ha destacat el llenguatge de l'autora i la seva descripció de l'adolescència del protagonista, un jove de 17 anys que viatja per diferents països d'Àsia. 

D'altra banda, l'escriptor i periodista Jordi Nopca, redactor del diari "Ara" i col·laborador del programa "La tribu" de Catalunya Ràdio, s'ha endut el Premi Documenta amb el recull de relats "Puja a casa". En aquest cas el jurat del guardó destaca que els contes retraten el món de la parella contemporània, en un context de crisi econòmica i desorientació vital, amb prosa quirúrgica i tocs d'humor. El llibre es publicarà el mes de març de l'any que ve. 

Anar al contingut