Les estafes per internet estan augmentant, tot i que l'educació digital és cada vegada millor.
Les estafes per internet estan augmentant, tot i que l'educació digital és cada vegada millor
Madrid

Els trens de Renfe tindran Wi-Fi gratuïta

Els trens de Renfe tindran Wi-Fi gratuïta. La companyia ferroviària ha confirmat que la seva flota comptarà amb connexió a internet a través d'una xarxa sense fils gratuïta, encara que la seva plena implantació "durà el seu temps". En aquest sentit, han explicat que el projecte es troba en fase experimental i que de moment les primeres proves estan donant "resultats positius".

RedaccióActualitzat
Renfe ha explicat que els passatgers tindran connexió Wi-Fi, inclosos els de Rodalies. Per fer-ho, la companyia haurà d'implantar-ho en els seus més de 1.200 trens, per a la qual cosa ha apuntat que el finançament és l'element clau per determinar quan serà una realitat.

La connexió Wi-Fi és un servei molt demanat tant per als usuaris de trens de llarg recorregut com per als usuaris de Rodalies de Renfe. Després que en la fase experimental la companyia ha aconseguit bons resultats, en els pròxims mesos començaran les proves pilots amb viatgers reals, segons ha dit el director de Tecnologies i Sistema de Renfe, Lucas Calzado Arija, en el blog oficial de Renfe.

Renfe pretén començar a preinstal·lar aquesta xarxa de comunicacions sense fils en aquells trens que passin la revisió.

A més, aquest tipus de prestació gratuïta aspira a oferir altres utilitats a més de la connexió a internet, per la qual cosa s'està estudiant què permet el marc legal existent que regula l'ús d'aquests serveis.

Segons el director de Tecnologies de Renfe, cal tenir en compte que molts usuaris ja disposen d'un pla de dades per als seus dispositius mòbils, cosa que hauria de facilitar una entesa amb la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions (CMT) que supervisa aquestes qüestions.


Anar al contingut