Barcelona

Centenars de persones defensen l'educació pública i protesten contra les retallades en una manifestació per Barcelona

Una manifestació en defensa de l'educació pública i en contra de les retallades ha tingut lloc aquesta tarda pel centre de Barcelona. L'han convocat els sindicats de professors, però també s'hi han sumat estudiants i famílies.

RedaccióActualitzat

Centenars de persones, entre mestres, estudiants i famílies, convocades pels sindicats d'ensenyament es manifesten aquesta tarda pel centre de Barcelona en protesta per les polítiques d'educació, tant l'estatal com la catalana. És la culminació d'una setmana de lluita en què s'han portat a terme diferents activitats com tancades, xerrades, tallers o assemblees per fer sentir les seves reivindicacions.

El món educatiu denuncia que està vivint un dels pitjors moments que recorda i n'acusa directament el ministre del ram, José Ignacio Wert, i la seva homòloga catalana, Irene Rigau.

Denuncien l'aplicació de la llei espanyola d'educació, però tampoc estan d'acord amb la normativa catalana i exigeixen la retirada del decret de provisió i plantilles i que se substitueixin les al 100% les baixes des del primer dia.

Demanen que no es tanqui cap centre públic, i que es facin contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.

La protesta també serveix per defensar la immersió lingüística i la llengua catalana a l'escola.

Anar al contingut