730.000 euros en multes a franquícies de Condis per "importants" incompliments laborals
Rètol amb el logotip dels supermercats Condis (iStock/Manuel Milan)

730.000 euros en multes a franquícies de Condis per "importants incompliments" laborals

Segons Treball, els 14 supermercats sancionats tenen preus més baixos gràcies a fer treballar menors, no fer contractes o no donar d'alta els treballadors

RedaccióActualitzat

La Inspecció de Treball de la Generalitat ha decidit posar un total de 730.000 euros en multes per diverses irregularitats comeses per 8 empreses que gestionen franquícies dels supermercats Condis.

Aquestes sancions, conegudes aquest dimarts, es basen en els "importants incompliments" de la normativa laboral detectats en les inspeccions fetes a 14 supermercats d'aquestes empreses.

El Departament d'Empresa i Treball considera que les irregularitats constitueixen competència deslleial, perquè han permès a les empreses oferir preus més baixos a base d'incomplir la legislació vigent.

Pantalla d'una caixa d'un supermercat Condis


Sense contracte i sense Seguretat Social

Les que han suposat més volum de diners són la manca de contracte de persones estrangeres, no donar d'alta treballadors a la Seguretat Social i cedir il·legalment treballadors.

També acusen les empreses d'infraccions en la jornada laboral i la prevenció de riscos laborals i també fer treballar menors, a més d'haver obstruït la feina dels inspectors.

Segons el Departament, les inspeccions als 14 supermercats de la marca Condis gestionats per les 8 empreses es van fer el juny amb col·laboració policial.

La versió de Condis

Preguntada per TV3, Condis ha assegurat que només 4 d'aquestes botigues són franquícies directes de la seva marca i que pertanyen totes a un únic franquiciat.

També que quan es va fer la investigació d'Inspecció de Treball ja van exigir als franquiciats que corregissin les irregularitats. En un comunicat, l'empresa assegura que "va obligar a aquest únic franquiciat a regularitzar la situació de tots els seus treballadors, havent-los de donar a tots d'alta a la seguretat social i assegurant-se que es complirien els drets fonamentals de tots els treballadors de les franquícies".

Condis afirma que fa "auditories periòdiques" per comprovar en quina situació estan els treballadors de les botigues franquiciades. En aquest cas concret, l'empresa apunta que, des del juny, té constància que ha regularitzat 30 treballadors.

La cadena Condis té actualment uns 713 supermercats a Catalunya, Aragó i Andorra, dels quals 548 són franquícies i 165 pròpies.

ARXIVAT A:
ComerçPrecarietat laboralDrets laborals
Anar al contingut