Centenars de persones han quedat atrapades sota una allau humana en un carrer del barri d'Itaewon, a Seül
Centenars de persones han quedat atrapades sota una allau humana en un carrer del barri d'Itaewon, a Seül (Reuters/ Kim Hong-ji )
Seül

L'allau humana en la celebració de Halloween a Seül deixa almenys 154 morts

Les autoritats de Corea del Sud informen de 133 ferits i han designat un període de dol nacional

RedaccióActualitzat

Almenys 154 persones han mort i un centenar han resultat ferides a la capital de Corea del Sud, Seül, en una estampida a les celebracions de Halloween al barri d'Itaewon, al centre de la ciutat. 

També hi ha 133 ferits. Entre les víctimes mortals, 45 van morir a l'acte i més d'un centenar han mort en diferents hospitals de la capital.

La xifra de morts és provisional i podria incrementar-se en les pròximes hores. En un principi, les autoritats de Seül havien informat que hi havia una cinquantena de persones en aturada cardiorespiratòria arran de l'allau humana en els carrers adjacents a l'hotel Hamilton.

Al barri d'Itaewon s'hi fa cada any una festa multitudinària per celebrar Halloween, segons han informat els Bombers. Aquest any la celebració es preveia que ho fos encara més perquè fa poques setmanes que a Corea s'han aixecat les restriccions per la covid.

Un grup de ferits atesos pels serveis d'emergències de Seül
Un grup de ferits atesos pels serveis d'emergències de Seül (Reuters/ Kim Hong-ji )

Desenes de milers de persones, moltes disfressades, s'havien aplegat al barri per celebrar Halloween. Un testimoni ha explicat a l'agència de notícies Yonhap que "de sobte, un gran nombre de persones han caigut i altres els han passat per sobre". 

Entre les víctimes mortals hi ha molts joves i adolescents que estaven celebrant la festa de Halloween després de no poder-ho fer durant la pandèmia.

La policia metropolitana de Seül ha obert una investigació dels fets i el president de Corea del Sud, Yoon Suk-yeol, ha anunciat l'inici d'un període de dol nacional i ha promès una "investigació en profunditat" sobre les causes de l'allau.

L'executiu sud-coreà "designa el període des d'avui fins que l'accident estigui sota control com a període de dol nacional", i declara "com a màxima prioritat" les tasques relacionades amb el succés", ha dit Yoon aquest diumenge.

Els serveis d'emergència atenen els ferits als carrers del barri d'Itaewon, a la capital de Corea del Sud
Els serveis d'emergència atenen els ferits als carrers del barri d'Itaewon, a la capital de Corea del Sud (Reuters)

A les xarxes socials hi ha vídeos que mostren els serveis d'emergència atenent desenes de ferits al carrer.

En aquestes imatges es pot veure com els serveis d'emergència intenten assistir les persones que han quedat atrapades sota l'allau:

 

L'allau humana hauria passat cap a quarts de dotze de la nit, hora local, als voltants de l'Hotel Hamilton, davant l'estació de metro d'Itaewon.

Alguns testimonis expliquen que centenars de persones s'han vist atrapades en un carrer estret en el moment que s'ha provocat l'estampida.

 

Eren les primeres celebracions multitudinàries després de la retirada de les restriccions per la covid a Corea del Sud.

El carreró on han quedat atrapades centenars de persones que estaven celebrant Halloween
El carreró on han quedat atrapades centenars de persones que estaven celebrant Halloween (Reuters/Kim Hong-ji)

Segons informen els mitjans locals, més de 140 vehicles de Bombers i ambulàncies s'han desplaçat fins al barri d'Itaewon per atendre les persones ferides.

Sanitaris a la zona on hi ha hagut l'allau humana
Sanitaris a la zona on hi ha hagut l'allau humana (Reuters/ Kim Hong-ji )

El president de Corea del Sud, Yoon Suk-yeol, ha ordenat executar una operació d'emergència per oferir els primers auxilis a tots els ferits i que s'habilitin llits als hospitals.

 
ARXIVAT A:
Corea del Sud
Anar al contingut