Acte de suport als joves d'Altsasu a la Bisbal d'Empordà (ACN)
Acte de suport als joves d'Altsasu a la Bisbal d'Empordà (ACN)

300 persones donen suport als joves d'Altsasu en un acte a la Bisbal d'Empordà

Actualitzat

Més de 300 persones han donat suport a la Bisbal d'Empordà als joves d'Altsasu condemnats per agredir dos guàrdies civils. Els assistents han reclamat que se'ls deixi en llibertat i han cridat consignes en contra de la justícia espanyola.

Familiars dels empresonats han lamentat l'actuació de la justícia espanyola i han agraït "l'enorme suport" que reben d'arreu de Catalunya i esperen que els vuit condemnats "surtin al més aviat possible".

"Si el cas arriba a Europa, l'estat espanyol ja haurà guanyat, perquè s'hauran estat la meitat de la condemna a la presó", ha assegurat Edurne Goikoetxea, mare d'un dels nois.

Tot plegat ha començat amb una rebuda institucional per part de l'alcalde i diversos regidors als pares de tres dels joves. Després s'han fet parlaments i un acte polític en què han intervingut l'exdiputat de la CUP David Fernàndez i els advocats Laia Serra i Benet Salellas.

 

Notícia relacionada: Quin és l'origen del cas Altsasu: els advocats ho analitzen

Salellas i Fernàndez han repassat un cas que han titllat de "muntatge policial". David Fernàndez ho ha comparat amb el Procés. Segons ell, són escenaris diferents, però que els uneix la mateixa "maquinària repressiva" de l'Estat.

"Estem davant de la mateixa trinxadora de la sempre sinistra raó d'estat."

L'auditori del Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà ha quedat petit per acollir l'acte polític, organitzat per l'Associació Poble Solidari, i prop de 200 persones han seguit la xerrada des de fora.

 

Article relacionat: "Altsasu, l'encreuament de camins", per Genís Cormand

ARXIVAT A:
Altsasu
Anar al contingut