Barcelona

3.500 experts en salut digital es reuneixen a Barcelona

Barcelona reuneix fins dijous 3.500 experts internacionals per debatre els avenços i reptes de la sanitat digital. Aplicacions per a mòbil que poden fer una audiometria, estandardització dels processos per intercanviar dades i la utilitat del web en matèria de salut són algunes de les qüestions que es tractaran en la conferència ministerial eHealth.

Actualitzat
L'eHealth Week 2010 aplega fins dijous els dos esdeveniments internacionals més importants en l'àmbit de la sanitat digital.

D'una banda, es farà la conferència d'alt nivell sobre el sector de la Unió Europea, que coincideix amb la presidència espanyola de la UE i que aplegarà els ministres de Salut de la Unió Europea. Coincidint amb aquesta primera jornada, s'inaugurarà una exposició en què diverses empreses presenten les novetats d'aquest any. Les possibilitats d'incidir en la salut amb eines digitals poderoses ja va protagonitzar diverses sessions al congrés de telefonia que es va fer fa poc a Barcelona.

D'una altra, es farà el World of Health IT (WoHIT), per primera vegada fora dels Estats Units, i tractarà qüestions com la telemedecina, les utilitats del web, la necessitat dels estàndards per intercanviar informació o la millora dels serveis gràcies a les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). No fa gaires dies, el Departament de Salut va anunciar l'extensió de l'anomenada "carpeta personal de salut", que permetrà l'accés dels ciutadans a les seves dades relacionades amb aquest camp.

La fundació TICSalut, que és d'impuls públic i té suports privats, és l'encarregada d'afavorir la implantació de les TIC en el sistema català de salut i és també organitzadora dels esdeveniments d'aquesta setmana.

Barcelona és la primera ciutat que acull les dues trobades, entre els dies 15 i 18 de març. S'espera l'assistència de 3.500 persones, entre els quals figuren 120 ponents de rellevància internacional en el sector. El 3cat24 informarà de les sessions principals que hi tindran lloc.
Anar al contingut