Barcelona

14.000 persones reten homenatge a Pepe Rubianes al Palau Sant Jordi

Catorze mil persones s'han aplegat al Palau Sant Jordi de Barcelona per retre homenatge a Pepe Rubianes, mort el mes de març passat als 61 anys a causa d'un càncer. A la gala, batejada "Rubianes somos todos", hi han actuat una vintena d'artistes i amics d'un dels pares del monòleg humorístic. L'espectacle s'inclou en la gala que cada any celebra la Fundació Pare Manel, de la qual Rubianes va ser creador i impulsor.

Actualitzat
Una gran foto de Rubianes ha presidit l'escenari en el qual han actuat el grup Tricicle -que ha elaborat un número entorn de l'hàbit de l'humorista de pronunciar paraulotes-, Manuel Fuentes, Joan Manuel Serrat i Andreu Buenafuente. Altres dels artistes que han recordat l'actor han estat Xavier Sardà, Faemino y Cansado, Martirio, Lucrecia, Tequila, Ángel Pavlovsky, Carles Flavià, Carlos Latre, Pep Cruz, Cristina Dilla, Xavier Graset i els actors dels programes de TV3 "Polònia" i "Crackòvia".

La gala ha estat organitzada amb el títol de "Rubianes somos todos", en record a l'última obra teatral dirigida per l'actor, "Lorca somos todos". Les actuacions s'han intercalat amb una selecció d'imatges dels espectacles de Pepe Rubianes en teatre i televisió, un mitjà molt estimat per l'actor que va augmentar considerablement la seva popularitat amb les seves inclassificables entrevistes a TV3. Fins i tot Manuel Fuentes ha parlat amb Rubianes per telèfon aprofitant diàlegs d'un dels seus espectacles.

L'esdeveniment ha estat conduït pel presentador de televisió Albert Om, que ha recordat que Rubianes ha estat la tercera persona més entrevistada a TV3, després dels expresidents de la Generalitat, Jordi Pujol i Pasqual Maragall. Amb una combinació d'enyorança i humor, els amics de l'actor han recordat vivències comunes, en una nit en què Rubianes ha estat d'"ànima present", i han fet riure els 14.000 espectadors, tal com hauria desitjat el mateix Pepe. També han participat en l'homenatge les ballarines de "La Sonrisa Etíope", l'últim espectacle de Rubianes i que va haver d'abandonar quan a l'abril de 2008 li van diagnosticar càncer de pulmó.

La gala ha estat dirigida pels actors Joan Lluís Bozzo i Pep Molina, acompanyats per altres intèrprets de teatre o televisió, i ha estat englobada en la gala anual que organitza la Fundació Pare Manel, de la qual Rubianes va ser creador i principal impulsor, i a la qual es destinarà part de la recaptació de l'espectacle.

També rebrà part dels beneficis la futura Fundació Pepe Rubianes, que treballarà per poder realitzar projectes a l'Àfrica, com un de relacionat amb medicina preventiva a Kènia, un dels països pels quals el mort sentia predilecció i en el qual va arribar a residir durant un temps. Entre el públic de "Rubianes somos todos" hi figuraven el president de la Generalitat, José Montilla, l'expresident català Pasqual Maragall i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu.
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut