Els membres de la cèl·lula jihadista desarticulada el 2015 en l'operació Caront
Els membres de la cèl·lula jihadista desarticulada el 2015 en l'operació Caront
Madrid

12 i 8 anys de presó per a la cèl·lula jihadista que volia atemptar a Barcelona

La sentència de l'operació Caront també considera provat que volien degollar un "infidel"

RedaccióActualitzat

Penes d'entre 8 i 12 anys de presó per als membres de la cèl·lula jihadista desarticulada a Terrassa el 2015 que, segons els Mossos, volien atemptar contra llocs emblemàtics de Barcelona, com ara el Parlament. Segons la sentència, també volien degollar una persona a l'estil de l'autoanomenat Estat Islàmic, gravant-ho i difonent-ho.

L'Audiència Nacional ha condemnat a 12 anys de presó els tres cervells de la cèl·lula jihadista. Tots tres han estat condemnats per la justícia pel delicte d'integració en organització terrorista en qualitat de dirigents. La Fiscalia els demanava 19 anys.

Per als altres set integrants de la cèl·lula jihadista la condemna és de vuit anys de presó per haver participat en l'organització. Aquests s'enfrontaven a una pena de 10 anys.
 

 

Segons l'Audiència Nacional, els condemnats van constituir una cèl·lula amb l'única finalitat i motiu de complir i servir els postulats d'Estat Islàmic.

La sentència, de 198 pàgines, considera provat que tots ells van arribar a fotografiar llocs emblemàtics de Barcelona contra els quals planejaven atemptar. El tribunal diu que estaven "atents per dur a terme, en qualsevol moment, un atac contra institucions com la policia, entitats bancàries o interessos jueus establerts a Espanya".

La resolució també assegura que en les seves reunions defensaven que una jihad violenta es podia practicar on cadascú vivia "aniquilant fidels i atemptant contra tota mena d'institucions, entitats, organismes i símbols propis de la cultura occidental" i consideraven que així "també s'actuava com a màrtir i s'assolia el paradís".

Es tracta de la cèl·lula desarticulada dins la macrooperació policial del Mossos anomenada Caront.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme JudicialCaront
Anar al contingut