Cues de rap amb crosta de ceps

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Fibla
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Dom (Hotel Bel Air), Castelldefels

INGREDIENTS

  • 4 cuetes de rap
  • 4 llesques de pa de motlle
  • 250 g de ceps
  • 50 g de ceps secs
  • julivert
  • 2 alls
  • 1 ceba, 1 porro
  • 4 tomàquets
  • clara d'ou i farina
  • 4 patates
  • sal, pebre i oli

PREPARACIÓ

Per començar poseu en un cassó amb una mica d'oli els tomàquets triturats, la ceba picada i el porro picat i deixeu-ho sofregir.

Després afegiu-hi uns quants ceps tallats a trossos i deixeu-ho reduir. Quan hagi reduït, coleu el brou i reserveu-lo.

Per fer el puré de patates, en un cassó amb aigua i sal bulliu les patates senceres i sense pelar. Quan estiguin cuites, deixeu-les refredar, peleu-les i aixafeu-les amb una forquilla.

Seguidament afegiu-hi el brou dels bolets i remeneu-ho bé.

Per fer la crosta de ceps, poseu els ceps secs en un bol i tritureu-los amb el túrmix.

Tot seguit, afegiu-hi el pa de motlle, el julivert i els alls, laminats i fregits, i torneu-ho a triturar amb el túrmix.

A continuació, salpebreu les cuetes de rap, enfarineu-les, passeu-les per clara d'ou i arrebosseu-les amb la crosta de ceps.

Després, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn a uns 200 graus durant 4 minuts. Seguidament, doneu la volta a les cuetes i deixeu-les coure durant 4 minuts més.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu la resta de ceps.

I ja per acabar, emplateu el rap tallat a rodanxes, salseu-lo amb el brou de ceps i al costat poseu-hi el puré de patata i ceps.