Sopa mexicana amb verduretes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El blat de moro és un cereal i com a tal conté hidrats de carboni complexos que aporten energia de llarga durada.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 g blat de moro "pozolero"

    200 g portobel·lo

    200 g xiitake

    1,5 l brou vegetal

    2 bitxos "puya"

    1 bitxo d'arbre

    1 bitxo ample

    2 ravenets

    1 ceba reca

    1 cabeça d'alls

    1 llima

    col verda

    Coriandre fresc

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Posem el blat de moro "pozolero" de llauna en una malla i el bullim 20 minuts en 1,5 ml de brou vegetal. Si no en trobeu, ho podeu fer perfectament amb blat escairat, que també en venen en conserva.
  2. Traiem les llavors dels bitxos i els cobrim amb aigua tèbia. Deixem que s'hidratin durant 10 minuts.
  3. Un cop hidratats, els posem en un got batedor, juntament amb una cabeça d'alls que ja haurem escalivat, mitja ceba reca que també haurem escalivat i una mica d'aigua. Ho triturem i ho colem.
  4. Saltem els bolets, tallats a dauets, sense oli. Un cop saltats, hi afegim la salsa que hem fet amb els bitxos i deixem que es coguin uns minuts conjuntament fins que la salsa quedi seca.
  5. En un got batedor hi posem una mica del blat de moro que hem cuit, amb un cullerot del mateix brou. Ho turbinem fins que tinguem una crema.
  6. Afegim a la sopa, la crema de blat de moro que acabem de fer, un polsim de sal, el saltat de bolets amb la salsa i la mitja ceba escalivada que ens quedava, que tallarem a dauets. També hi afegim un quart de col verda, tallada finament a juliana, i el carbassó, que haurem laminat ben finet i deixat prèviament uns minuts en remull amb aigua freda.
  7. Emplatem la sopa afegint-hi ravenets laminats, una mica de suc de llima, una mica de la seva ratlladura i coriandre fresc tallat ben menut.
 
Anar al contingut