Arròs de costelles i safrà

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Un plat energètic que necessita una bona amanida verda com a entrant.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 350 g d'arròs bomba
  • 350 g de ceba fosca 
  • 350 g de tires de costella
  • 60 g de llard
  • 60 g de cansalada ibèrica
  • 60 g de camagrocs secs
  • 800 ml de brou de gallina
  • 2 tomàquets de penjar
  • 1 ou 
  • 1 llima 
  • Safrà
  • Branques de romaní
  • Vi ranci
  • Nou moscada
  • Oli OVE
  • Pebre blanc
  • Pebre negre
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Tenim 60 g de camagrocs ja hidratats i els colem.  
  2. Posarem en una cassola oli d'oliva i 60 g de llard. Mentre s'escalfa, salpebrarem 350 g de tires de costella de porc tallades. Les enrossirem al foc. 
  3. Afegirem a la cassola 350 g de ceba fosca que ja tindrem fregida.  
  4. Quan vegem que la ceba ja s'enganxa, hi ratllarem dos tomàquets de penjar. Ho integrarem bé. 
  5. Quan el tomàquet canviï de color, hi posarem un raig de vi ranci. 
  6. Perlarem 350 g d'arròs bomba i també hi posarem uns quants brins de safrà. 
  7. Un cop l'arròs estigui perlat, hi posarem els camagrocs i també hi abocarem 800 ml de brou de gallina que ja tindrem calent. Ho remenarem per distribuir bé el brou a la cassola. Ho courem tretze minuts sense tocar l'arròs. 
  8. Farem una maionesa de safrà. Posarem a la paella petita uns quants brins de safrà que expandirem procurant que no se'ns cremin. 
  9. En un bot batedor, hi posarem un ou, unes quantes gotes de suc de llimona, brins de safrà expandits, pebre blanc, sal, nou moscada ratllada i oli d'oliva. Ho emulsionem fins que n'obtinguem textura de maionesa. Si es vol, es pot passar a un biberó. 
  10. Quan l'arròs ja estigui fet, hi distribuirem 60 g de cansalada ibèrica tallada molt fina.  
  11. Cremarem dues branques de romaní i les posarem a sobre de l'arròs per aromatitzar-lo. Taparem la cassola amb una tapa durant tres minuts. 
  12. En traurem les branques de romaní i afegirem la maionesa per sobre de l'arròs.  
Anar al contingut