Crema de portobel·los
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els bolets són rics en vitamina B2 i B3, tenen un alt contingut en fibra i alhora són baixos en greixos i calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g de patata monalisa
600 g de portobel·los
Ametlla crua laminada
Farigola
1 cabeça d'alls
Pebre negre
1,1 l de brou de gallina
Sal grossa
30 g de crostonets de pa
Vi ranci
Sal
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Posem una capa de sal grossa en una safata de forn i tres patates monalisa (uns 200 g aproximadament), netes amb la pela. Hi posem una cabeça d'alls i ho cobrim tot amb més sal grossa.
- Ho fiquem al forn 35' a 200º.
- Quan les patates s'hagin refredat una mica, les desenterrem de la sal i les pelem.
- Les ratllem a mà amb un ratllador fi.
- Tallem a mida macedònia 600 g de bolets portobel·lo.
- Posem una paella grossa al foc, hi posem un raig d'oli OVE i els bolets. Hi afegim farigola, sal i pebre negre.
- Quan els bolets ja siguin una mica cuits, n'aixequem els sucres amb un raig de vi ranci que tirem a la paella.
- Deixem que se n'evapori l'alcohol.
- Reservem una part dels bolets, que ens servirà per decorar la crema a l'hora de servir-la.
- Escalfem 1,100 ml de brou de gallina. No cal que bulli.
- Posem a un got americà la patata ratllada, els bolets portobel·lo de la paella, 25 g de crostonets de pa i el brou de gallina calent. Hi afegim la polpa d'all que hem fet a la sal, sal, pebre i un raig d'oli.
- Ho triturem tot fins que tingui la textura de crema.
- Emplatem la crema i la servim amb els portobel·los reservats per sobre, una mica d'ametlla crua laminada i un raig d'oli OVE.