Crema de portobel·los

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets són rics en vitamina B2 i B3, tenen un alt contingut en fibra i alhora són baixos en greixos i calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de patata monalisa

    600 g de portobel·los

    Ametlla crua laminada

    Farigola

    1 cabeça d'alls

    Pebre negre

    1,1 l de brou de gallina

    Sal grossa

    30 g de crostonets de pa

    Vi ranci

    Sal

    Oli OVE

PREPARACIÓ

  1. Posem una capa de sal grossa en una safata de forn i tres patates monalisa (uns 200 g aproximadament), netes amb la pela. Hi posem una cabeça d'alls i ho cobrim tot amb més sal grossa.
  2. Ho fiquem al forn 35' a 200º.
  3. Quan les patates s'hagin refredat una mica, les desenterrem de la sal i les pelem.
  4. Les ratllem a mà amb un ratllador fi.
  5. Tallem a mida macedònia 600 g de bolets portobel·lo.
  6. Posem una paella grossa al foc, hi posem un raig d'oli OVE i els bolets. Hi afegim farigola, sal i pebre negre.
  7. Quan els bolets ja siguin una mica cuits, n'aixequem els sucres amb un raig de vi ranci que tirem a la paella.
  8. Deixem que se n'evapori l'alcohol.
  9. Reservem una part dels bolets, que ens servirà per decorar la crema a l'hora de servir-la.
  10. Escalfem 1,100 ml de brou de gallina. No cal que bulli.
  11. Posem a un got americà la patata ratllada, els bolets portobel·lo de la paella, 25 g de crostonets de pa i el brou de gallina calent. Hi afegim la polpa d'all que hem fet a la sal, sal, pebre i un raig d'oli.
  12. Ho triturem tot fins que tingui la textura de crema.
  13. Emplatem la crema i la servim amb els portobel·los reservats per sobre, una mica d'ametlla crua laminada i un raig d'oli OVE.
Anar al contingut