Arròs amb ànec i bolets

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn d'ànec és la carn d'au més rica en ferro i en vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 carcanada d'ànec 

    2 ceba de Figueres 

    2 pastanagues  

    1 porro 

    1 magret d'ànec  

    350 g arròs Bahia 

    200 g ceba enrossida 

    1 tomàquet 

    150 g trompetes de la mort 

    1 tòfona negra 

    Vi negre ull de llebre 

    Vi ranci 

    Sal 

    Pebre blanc  

PREPARACIÓ

  1. Tallem a daus 2 cebes de Figueres pelades, 2 pastanagues pelades i 1 porro net.  
  2. Posem els vegetals tallats i 1 carcanada d'ànec en una safata i ho enfornem durant 30 minuts a 180º. 
  3. Un cop passats els 30 minuts, posem en una olla la carcanada torrada i els vegetals torrats. 
  4. Aboquem a la safata del torrat un raig de vi negre ull de llebre. I ho desglacem. 
  5. Aboquem a l'olla el vi que hem desglaçat i hi afegim 1.200 ml d'aigua i ho bullim a foc fluix durant 2 hores.  
  6. Un cop cuit, ho deixarem reposar durant 30 minuts i ho colarem.  
  7. Deixem el brou d'ànec colat, escalfant-se al foc.  
  8. Afegim 200 g de ceba enrossida en una cassola grossa al foc i ho fem ballar.  
  9. Hi afegim un tomacó ja net i el ratllem i ho sofregim lleugerament. 
  10. Afegim a la cassola  150 g de trompetes de la mort ja netes. Les coem fins que l'aigua de la vegetació s'hagi evaporat. 
  11. Hi afegim 350 g d'arròs Bahia i una mica de sal i pebre blanc. I ho perlem. 
  12. Hi aboquem vi ranci i tornem a aixecar sucres. 
  13. Aboquem a la cassola 800 ml de brou calent i ho coem durant 12 minuts.  
  14. Eixuguem 1 magret d'ànec ja banyat en sal durant una hora i fem incisions en diagonal a la pell.  
  15. Posem en una paella prèviament escalfada el magret amb les incisions i ho marquem.  
  16. Quan l'arròs estigui al punt, apaguem el foc.  
  17. Retirem el magret marcat del foc i ho deixem en un paper sulfurat i ho emboliquem.  
  18. Deixem en repòs el magret d'ànec i l'arròs durant 4 minuts.  
  19. Un cop passats els minuts necessaris de repòs, desemboliquem el magret i el tallem a làmines fines. 
  20. Col·loquem les làmines fines del magret per damunt l'arròs.  
  21. Ratllem una tòfona negra i l'escampem damunt l'arròs.  
  22. Ho emplatem i ho tastem.  
Anar al contingut