Lasanya amb bolets i botifarra

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La pasta és un aliment ric en hidrats de carboni d'assimilació lenta (que ens dona energia de llarga durada) i baix en greixos, i se'n pot prendre 2 o 3 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 6 làmines de pasta fresca  

    500 botifarra fresca  

    100 g rovellons  

    60 g formatge de vaca  

    40 g mantega

    50 g farina

    500 ml llet fresca  

    1/2 botifarra del perol  

    2 cebes de Figueres  

    2 pastanagues  

    2 cullerades de ceps en pols

    1/2 col setsetmanera

    Oli OVE  

    Vi ranci  

    Nou moscada  

    Sal  

    Farigola  

    Pebre  

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent el farcit de la lasanya. Tallem a brunesa 2 pastanagues pelades i 2 cebes de Figueres petites pelades.  
  2. Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli i hi sofregim ceba i pastanaga. Hi afegim un branquilló de farigola i ho sofregim tot 15 minuts.
  3. Pelem i esmicolem 500 g de botifarra de sal i pebre i mitja botifarra del perol pelada.
  4. Afegim les carns esmicolades a la cassola amb una mica de sal i pebre i ho sofregim 5 minuts, fins que la carn canviï de color.  
  5. Traiem la farigola de la cassola i hi afegim un raig de vi ranci.
  6. Tallem a mida mossegada 100 g de bolets frescos. En aquest cas hi hem posat rovellons, però també servirien unes trompetes de la mort, per exemple. Mentrestant, tallem a juliana molt fina 4 fulles interiors d'una col. Hem fet servir la setsetmanera, però la de paperina també serveix.  
  7. Afegim la col a la cassola.
  8. Ho integrem i ho coem 10 minuts.
  9. Mentrestant, comencem a fer una beixamel: posem un pot al foc i hi desfem 40 g de mantega. Un cop desfeta, hi afegim 50 g de farina. Deixem que es torri durant 10 minuts i ho anem remenant. Mentrestant, posem un pot a escalfar amb 500 ml de llet i una olla força grossa amb aigua per a la pasta.  
  10. Afegim nou moscada ratllada a la llet, 3 voltes de pebre blanc i 2 cullerades de ceps en pols. Ho removem amb les varetes.
  11. Afegim la llet perfumada a la farina torrada i ho integrem fins que tingui textura de beixamel.  
  12. Salem l'aigua que tenim escalfant-se per a la pasta i hi anem posant els fulls de lasanya de dos en dos; és a dir, primer en coem dos, i, un cop cuits, els canviem per dos més. Els fulls cuits els eixuguem amb un drap. En total, en volem 6.
  13. Agafem un motllo de forn i comencem a muntar la lasanya amb una base de beixamel de bolets, 2 fulls de lasanya per sobre, el farcit, 2 fulls de lasanya més, farcit, lasanya i acabem amb la beixamel i 60 g formatge de vaca semi que ratllem.  
  14. Un cop muntada, portem la lasanya al forn i la gratinem 15 minuts a 200º.  
Anar al contingut