Uriel Bertran exigeix al govern que defineixi aviat el camí cap a la independència

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència ho ha dit al programa de Catalunya Ràdio L'Oracle.

El secretari general de Solidaritat Catalana per la Independència, Uriel Bertran, ha demanat al president de la Generalitat que marqui els passos i terminis que portin a la independència i que no doni temps al govern espanyol per refredar l'entusiasme de la manifestació de l'11 de setembre: "El que nosaltres li estem dient a Artur Mas és que comencem ja a definir el full de ruta i a concretar-lo, perquè si no, l'estat espanyol, cada dia que passa és un dia que guanya per esmorteir tota l'ambició de la manifestació i tot aquest impuls popular."

A la tertúlia del programa de Catalunya Ràdio L'oracle, amb Xavier Graset, Bertran s'ha mostrat satisfet: "Estem molt contents perquè, al final, la centralitat de Catalunya ha vingut cap a l'independentisme". Per això, el diputat de Solidaritat Catalana per la Independència proposa que el Parlament aprovi una declaració unilateral d'independència la setmana que ve, durant el ple de política general. També demana que comenci la negociació amb la comunitat internacional per ser un estat propi i sobirà.

En referència a la dimissió de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, Uriel Bertran ha desitjat que es recuperi, mentre que lamenta la seva pèrdua en l'àmbit polític, ja que la considerava un element que ajudava a augmentar l'independentisme: "Vull desitjar-li que es recuperi si té aquesta malaltia. Des del punt de vista estrictament polític permetin-me una certa ironia, ja que l'independentisme ha perdut una bona aliada, perquè era una màquina de fer independentisme. Esperem que sigui rellevada per algú que estigui a l'altura de les seves declaracions."

catradio.cat/oracle
facebook.com/loraclecatradio
twitter.com/oraclecatradio


Anar al contingut