Una enòloga empordanesa i un múixer de la Cerdanya, a "Viure als Pirineus"

Dilluns, a les 22.05, al 33, a "Viure als Pirineus" la història d'Anna Espelt, una enòloga enamorada del Cap de Creus que fa vins sota la banda sonora de la tramuntana, a l'Empordà. A continuació la història d'amor entre un home i els seus gossos, François Pagnoux, un múixer de la Cerdanya.

Anna Espelt, una enòloga dels Pirineus

Fa fred i la tramuntana bufa de valent al cap de Creus, però això no espanta Anna Espelt, que aprofita l'hivern per promocionar els vins que elabora i la terra que els produeix. 

Aquest hivern, l'Anna ha de prendre una decisió molt important: com a empresària, pot elaborar tota la producció de vins ecològicament? El primer pas, però, és explicar-ho i convèncer la seva família aprofitant una petita festa insòlita a la vora del mar. Finalment, l'Anna ha preferit gaudir del mar i deixar per a més endavant oficialitzar el pas al cent per cent ecològic. Mentrestant, és al celler on l'Anna i el seu equip calibren el que comportaria passar la totalitat del cultiu de la vinya i l'elaboració de vins a ecològic. Malgrat les dificultats seria una decisió en harmonia amb el que ella creu, i l'Anna demana consell i complicitat a altres membres de la família.

La sensibilitat per la terra de l'Anna la porta al peu de les vinyes per prendre la decisió més important de la seva vida com a empresària.

François Pagnoux, un múixer dels Pirineus

El múixer explica una història d'amor entre un home i els seus gossos. François Pagnoux porta trineus amb gossos: és un "múixer". L'apassionen la muntanya i els grans espais i des de fa anys s'ha instal·lat amb la seva família a Font-Romeu, als Pirineus Orientals. Aquest espai natural s'ha convertit en el seu terreny de joc.

François ens farà descobrir l'activitat de múixer als Pirineus. Acostumat a les temperatures sueques, François s'ha adaptat molt bé al clima dels Pirineus.

La seva dona Laurence, una antiga guarda forestal, l'acompanya en aquesta aventura. La Laurence ara treballa al costat d'en François i l'ajuda a ocupar-se dels gossos. En aquest episodi, ens farà descobrir els seus coneixements de la fauna i la flora dels Pirineus.

Pel que fa a en François, ha tingut el privilegi d'observar els últims brams que indiquen l'aparellament dels cérvols durant la tardor, abans de la llarga temporada d'hivern, que aquest any, triga a fer-se del tot present. Finalment, la neu acaba fent la seva aparició però, com que els gruixos acumulats es troben lluny dels nivells habituals, seguirem l'activitat d'en François mentre treballa amb una màquina de premsar la neu per preparar les pistes de manera que s'adaptin més bé a les necessitats dels gossos i per poder compartir amb els visitants, en especial amb diversos grups de joves adolescents que han vingut del sud-est de França, la seva passió pels seus animals.

tv3.cat/viurealspirineus

 

 

 

Anar al contingut