Tierra firme.
Tierra firme.

"Tierra firme" i "Estiu 1993", amb la participació de TV3, guardonades als premis Sant Jordi de cine de RNE

Avui, dilluns, s'han fet públics els guardons dels Premis Sant Jordi de Cinematografia que organitza RNE. Els films amb participació de TV3 "Tierra firme" i "Estiu 1993" han estat distingits com a millor pel·lícula i com a millor òpera prima respectivament. El premi es lliurarà en una cerimònia que es farà a Barcelona el 23 d'abril, dia de Sant Jordi.

Una vintena de periodistes i crítics dels mitjans de comunicació de Catalunya han exercit de jurat per escollir les pel·lícules i els actors de les diferents categories de la 62 edició d'aquests premis, els més antics en el seu gènere a Espanya.

El premi a la millor pel·lícula ha sigut per "Tierra firme", rodada a Londres i protagonitzada per Natalia Tena, Oona Chaplin i David Verdaguer, en què s'aborda la qüestió de tenir o no tenir fills i dels nous models de família.

A la millor òpera prima, el jurat s'ha decantat pel film de Carla Simón "Estiu 1993", en què Frida, una nena que ha perdut la seva mare, ha d'aprendre a conviure amb els seus oncles i la seva cosina, amb qui té sentiments contradictoris i haurà de resoldre'ls.

En l'apartat d'interpretacions, el premiat com a millor actor en pel·lícula espanyola ha estat David Verdaguer, que ha participat tant en "Estiu 1993" com a "Tierra firme".

La millor actriu en pel·lícula espanyola ha sigut Núria Prims per "Incerta glòria", una coproducció de TV3,  en què fa de Carlana, una enigmàtica viuda que atraurà un jove oficial republicà a qui enganyarà perquè falsifiqui un document.

 

tv3.cat/coproduccions
Anar al contingut