Lucía Caram parla de la seva infància i joventut i de la vida de monja contemplativa
Lucía Caram parla de la seva infància i joventut i de la vida de monja contemplativa
DIUMENGE, A LES 10.30

"Signes dels temps" selecciona vuit entrevistes per a l'estiu

Durant aquest estiu, TV3 recupera, cada diumenge a les 10.30, un capítol amb les personalitats més destacades que han passat aquesta temporada a "Signes dels temps". Els especials d'estiu del programa, que dirigeix i presenta Francesc Rosaura, començaran el diumenge 29 de juliol, fins al 16 de setembre.

29 de juliol – Missioner al Sudan del Sud

El Sudan del Sud és l'estat més jove del continent africà, però un dels més castigats per la guerra i la fam. Un país amb quatre milions de refugiats i desplaçats interns que sobreviuen gràcies a l'ajuda d'organitzacions internacionals com el Servei Jesuïta als Refugiats.
Francesc Rosaura conversarà amb Pau Vidal, missioner a un camp de refugiats del Sudan del Sud, a l'escola Jesuïtes Poble-sec - Col·legi Sant Pere Claver de Barcelona

5 d'agost – Acompanyar els infants malalts

El papa Francesc diu que l'Església ha de ser com un hospital de campanya per guarir les persones ferides. Recollint aquesta crida, la parròquia de Santa Anna de Barcelona acull el projecte Hospital de Campanya des del gener del 2017. Una iniciativa solidària per acollir i acompanyar persones sense llar que viuen als carrers del barri Gòtic.
"Signes dels temps" entrevista Peio Sánchez, rector de la parròquia de Santa Anna i impulsor del projecte Hospital de Campanya. La conversa s'ha gravat a l'interior de l'església de Santa Anna.

12 d'agost – Apostolat del Mar

"La teva llar, lluny de la llar" és el lema de l'Apostolat del Mar, conegut internacionalment com Stella Maris. Aquest servei de l'Església catòlica vol acollir i acompanyar els tripulants dels vaixells mercants i creuers que volten pels ports del món.
Per saber-ne més, de l'Apostolat del Mar, "Signes dels temps" conversa amb el seu delegat, Ricard Rodríguez-Martos, des de l'edifici World Trade Center del Port de Barcelona.

19 d'agost – Hospital de Campanya

El papa Francesc diu que l'Església ha de ser com un hospital de campanya per guarir les persones ferides. Recollint aquesta crida, la parròquia de Santa Anna de Barcelona acull el projecte Hospital de Campanya des del gener del 2017. Una iniciativa solidària per acollir i acompanyar persones sense llar que viuen als carrers del barri Gòtic.
Per aprofundir en el projecte Hospital de Campanya, el programa "Signes dels temps" es desplaça fins a l'església de Santa Anna per conversar amb el rector de la parròquia, Peio Sánchez, que és l'impulsor d'aquesta iniciativa solidària.

26 d'agost – Monestir de Santa Maria de Vallbona

Santa Maria de Vallbona, a la comarca de l'Urgell, és el monestir cistercenc femení més important de Catalunya amb més de 850 anys d'història. Actualment, la comunitat està formada per vuit monges que segueixen l'ora et labora de la regla de Sant Benet. Unes dones que se senten hereves d'aquelles primeres monges que van fundar el monestir al segle XII. Francesc Rosaura entrevistarà Anna Maria Camprubí, abadessa de Santa Maria de Vallbona i Josepa Pont, monja cistercenca.

2 de setembre – Fraternitat cristiana al Senegal

La Comunitat de Taizé és una comunitat monàstica cristiana que acull integrants de diverses confessions i està situada en diversos municipis francesos, entre ells, Taizé. La Comunitat va ser fundada l'any 1940 i té una fraternitat a Dakar, la capital del Senegal. Aquesta és una petita presència cristiana enmig d'una població majoritàriament musulmana i s'ha convertit en un dels llocs més importants del pelegrinatge cristià.
En aquesta comunitat conviuen dos germans que fan camí al costat dels infants i joves més pobres. "Signes del temps" acosta el testimoni de Cristí Savall, germà de Taizé i missioner al Senegal, en una entrevista gravada al pati de l'Institut d'Estudis Vallencs de Valls.

9 de setembre – Natura i espiritualitat

Quina relació hi ha entre la natura i l'espiritualitat? Es tenen en compte els valors espirituals en la gestió dels espais naturals protegits? Quin paper tenen les tradicions religioses en la protecció del medi ambient? Què vol dir la conversió ecològica que demana el papa Francesc?
"Signes dels temps" parla de totes aquestes qüestions amb Josep Maria Mallarach, consultor ambiental i membre de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN). La conversa s'ha gravat al santuari del Miracle, a la comarca del Solsonès.

16 de setembre – Lucía Caram

Lucía Caram és una de les monges més conegudes de Catalunya i de tot Espanya. S'ha fet famosa per la seva feina a favor dels pobres i per la presència als mitjans de comunicació i les xarxes socials. Però, com és la seva vida de portes endins del convent? Què l'alimenta i li dona força?
Francesc Rosaura entrevista sor Lucía Caram, monja dominica contemplativa i promotora de diverses iniciatives solidàries contra la pobresa. La conversa s'ha gravat a la sala gòtica del convent de Nostra Senyora dels Àngels i Santa Clara de Manresa.

 

tv3.cat/signesdelstemps

facebook.com/signesdelstemps

twitter.com/signesdelstemps

Anar al contingut