"Quarts de nou": l'última aleta de l'any

Aquest divendres, a les 22.55, al 33, "Quarts de nou" s'acomiada de la desena temporada amb un programa resum que homenatja els seus veritables protagonistes: els castellers i les persones vinculades al món de la cultura popular.

"Quarts de nou" ha viscut aquesta temporada castellera -la millor de la història- més a prop dels castellers que mai. El programa, en cada diada castellera, ha seguit les passes d'un personatge, ha descobert la seva història personal i ha viscut la seva relació amb els castells. Però també ha anat més enllà del que passa a la plaça i ha mostrat la dimensió social del fenomen casteller. Les càmeres de "Quarts de nou" han estat testimoni d'aquesta passió que passa de generació en generació, uneix persones de tota condició i procedència i és una magnífica eina d'integració social. Demà divendres, en un programa resum, "Quarts de nou" reviurà els millors moments i entrevistes d'aquesta temporada.

 

Presència territorial constant

La presència territorial de "Quarts de nou" ha estat constant. Des del mes de juny fins ara, "Quarts de nou" ha cobert 44 diades castelleres arreu del país i ha fet el seguiment de 28 castellers de colles diferents, tant de les mes consagrades com de les més noves, com la colla de castellers d'Andorra.

 

Programes especials a TV3 i cròniques informatives al 3/24

"Quarts de nou" ha dedicat 7 programes especials, emesos per TV3 en horari d'accés al "prime time", dedicats a algunes de les diades castelleres més importants del país: "Les Santes", de Mataró; Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès; Santa Tecla, a Tarragona; la Mercè, a Barcelona; Santa Úrsula, a Valls; la Diada dels Minyons de Terrassa i el XXV Concurs de Castells de Tarragona. Aquests especials han obtingut una audiència mitjana de 130.000 espectadors, amb una quota del 6%. El més vist d'aquests especials ha estat el de la Diada de Santa Úrsula, que va reunir 183.000 espectadors i va tenir una quota del 6,7%. El XXV Concurs de Castells de Tarragona va arribar als 179.000 espectadors, amb una quota del 7%. Aquestes diades també es van poder seguir en "streaming" al web de TV3.

A través del servei 3alacarta, una altra de les vies d'accés al programa, "Quarts de nou" ha rebut la visita de 28.000 usuaris únics que han fet 57.939 visualitzacions. El vídeo més vist correspon al resum del XXV Concurs de Castells de Tarragona.

D'altra banda, "Quarts de nou" ha elaborat un total de 23 cròniques informatives amb el resum de l'activitat castellera, que s'han emès al canal informatiu 3/24.

 

Una finestra a la cultura popular

Tot això, en una temporada en què en Biel Duran ha conduït un nou espai, "Toc de vermut", que és una finestra per a la divulgació i el coneixement de la cultura popular del país. "Toc de vermut" ha visitat més d'una vintena de poblacions i ha descobert i participat en els seus costums i celebracions. El programa, així, ha anat des del Delta, on ha mostrat com es planta l'arròs o com la jota és una tradició viva i arrelada entre el jovent, fins al Pirineu, on ha descobert la màgia del foc  mentre els joves baixen les falles des de la muntanya fins al centre dels pobles. L'espai també ha aprofitat per donar a conèixer productes autòctons de qualitat i tradició de cada una de les localitats, com el "pa de pessic" de Vic, el vermut reusenc o la ratafia de Santa Coloma de Farners, que també formen part del patrimoni cultural.

"Quarts de nou", presentat per Elisabet Carnicé i Biel Duran, s'emetrà al 33 divendres, a les 22.55.

tv3.cat/quartsdenou

@quartsdenou

Anar al contingut