Macias creu que la debilitat del govern del PSOE pot facilitar un acord sobre els fons de cohesió

Pel portaveu econòmic de CiU al Congrés, diu al programa "El matí de Catalunya Ràdio" que l'acord podria passar per l'autorització de l'apunt comptable encara que no s'acabi pagant aquest any

El portaveu econòmic de CiU al Congrés dels Diputats, Pere Macias, creu que hi ha marge per negociar amb el govern espanyol la inclusió dels 1.450 milions d'euros del fons de competitivitat als pressupostos de la Generalitat.
En declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, amb Manel Fuentes, Macias ha dit que una possibilitat seria que s'autoritzi a fer l'apunt comptable, encara que el pagament no es faci aquest any. "Si te'l deixen apuntar com una partida d'ingressos, òbviament això permet que tinguis un pulmó més gran de cara a poder quadrar el pressupost. Per tant, el tema del pagament, continua sent important, perquè ho és, però és més important que s'autoritzi i jo crec que això de la lectura dels textos legals, jo crec que perfectament es podria fer."
Pere Macias creu que un dels problemes és la debilitat del govern espanyol que fa que l'executiu de Zapatero tingui menys capacitat d'acció. Amb tot, el diputat convergent és optimista pel que fa a la possibilitat de negociar un acord sobre aquests diners, perquè ha recordat que en l'any que queda de legislatura, el PSOE necessitarà suports per aprovar coses, i ha dit que CiU podria ser una força clau.
Pel que fa a la proposició no de llei sobre el fons de competitivitat d'ERC, el diputat de la federació nacionalista creu que aquest text consensuat els donaria força en la negociació amb el govern espanyol. Tot i això, Macias ha explicat que els socialistes catalans admeten que no són ells qui decideixen. "Els diputats del PSC han dit una mica el que oficialment diu el PSC; és a dir, que ells estan d'acord amb això, però que ells són no diputats del PSC sinó d'un grup parlamentari que és el que té l'última paraula a l'hora de prendre decisions. Per cert, el mateix que diuen els diputats catalans del Partit Popular".
En aquest tema, cal recordar que sense el suport del PSOE o del PP, la proposició no es podrà debatre perquè ni CiU ni ERC ni Iniciativa tenen torn per presentar proposicions en aquesta legislatura.
Anar al contingut