"La Chana" guanya el Premi del Públic al Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam (IDFA)

El documental, dirigit per Lucija Stojevic, que compta amb la participació de TV3, fa un apropament a la figura de la "bailaroa" Antonia Santiago Amador, més coneguda com La Chana.

"La Chana" va ser guardonat aquest cap de setmana amb el Premi del Públic al Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam, que es va celebrar a la capital holandesa del 16 al 27 de novembre. El treball de Lucija Stojevic, que es projectava a la secció Panorama, fa un retrat d'Antonia Santiago Amador, coneguda com La Chana, una "bailaora" de flamenc que va tornar als escenaris després de 30 anys de retir. Al llarg del documental, la protagonista revela el secret de la seva desaparició quan estava al cim de la seva carrera.

El Premi del Públic IDFA 2016 representa el reconeixement dels espectadors que van poder veure la pel·lícula durant aquesta edició del festival i que van haver de votar, mitjançant una papereta, aquesta opció entre les set que se'ls proposava.

El documental és una producció de Noon Films, Bless Bless Productions i RTVE amb la col·laboració de TV3 i el suport de l'ICEC i d'Iceland Film Center.

tv3.cat/documentals

Anar al contingut