"Estiu 1993", amb participació de TV3, preseleccionada per als Oscars

La pel·lícula de la directora Carla Simón, "Estiu 1993", amb participació de TV3, ha estat preseleccionada per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques per competir als Oscars en la categoria de millor film de parla no anglesa juntament amb "Abracadabra" i "1898, los últimos de Filipinas".
Cartell "Estiu 1993"

Cartell "Estiu 1993"

La multipremiada cinta catalana "Estiu 1993", de la directora Carla Simón i amb participació de TV3, és una de les tres candidates preseleccionades per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques per representar l'estat espanyol en la 90a edició dels Premis Oscars. Caldrà esperar fins al 7 de setembre per veure si finalment serà la seleccionada. 

Juntament amb "Estiu 1993" també s'ha preseleccionat "1898. Los últimos de Filipinas", de Salvador Calvo, i "Abracadabra", de Pablo Berger. En cas que "Estiu 1993" sigui seleccionada, serà la segona vegada que una pel·lícula de parla catalana forma part dels Oscars. La primera va ser la producció associada amb TV3 "Pa negre", d'Agustí Villaronga, que va arribar a Hollywood el 2012.

"Estiu 1993" ha guanyat diversos premis, com ara el FIC-CAT, el BAFICI i els Cannes Écrans Juniors, a més de ser la gran revelació de la Berlinale i de guanyar la Bisnaga d'Or a la millor producció espanyola del Festival de Màlaga.

 

Sinopsi:

"Estiu 1993" explica la història de la Frida, una nena que ha d'aprendre a conviure en un nou món rural mentre afronta la pèrdua de la seva mare. Durant aquest primer estiu junts, la Frida, l'Esteve (oncle), la Marga (tieta) i l'Anna (cosina), la seva família adoptiva, s'aniran descobrint mútuament. L'Esteve i la Marga hauran d'aprendre a estimar la nena com si fos la seva pròpia filla. La Frida, al començament, accepta la nova situació i ràpidament els anomena "papa" i "mama", però li costa més acceptar la seva nova germana, l'Anna. Malgrat que l'Anna l'estima amb devoció des del primer dia, la Frida guarda sentiments contradictoris amb la petita. Tots quatre han de transformar les seves relacions, i no serà fàcil per a ningú reorganitzar el nou nucli familiar.

 

Fitxa tècnica i artística:

Direcció i guió: Carla Simón Pipó

Producció executiva: Valérie Delpierre i María Zamora

Intèrprets: Laia Artigas (Frida), Paula Robles (Anna), Bruna Cusí (Marga), David Verdaguer (Esteve), Isabel Rocatti (àvia de la Frida) i Fermí Reixach (avi de la Frida), entre d'altres.

Direcció de fotografia: Santiago Racaj

Música: Ernest Pipó i Pau Boïgues

 

És una producció d'Iniciafilms, coproduïda per Avalon PC, amb la participació de TV3, TVE i la col·laboració de Media, l'ICAA i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

 

tv3.cat/coproduccions