Esquerra Unida defensarà el referèndum pactat amb l'Estat durant la campanya, però ho condiciona a la correlació de forces que surti de les eleccions del 26 de juny

El seu líder, Alberto Garzón, ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" que defensen el dret a l'autodeterminació dins d'un marc federal.

Alberto Garzón, a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, ha defensat  la celebració d'un referèndum d'autodeterminació a Catalunya pactat amb l'Estat, però creu que estarà condicionat pel resultat de les pròximes eleccions generals.

Garzón ha afirmat que el defensaran durant la campanya perquè el porten al seu programa electoral i per principis polítics i ha destacat que: "No es tracta d'un "desideràtum" en el buit, sinó que es tracta d'una correlació de forces que expressi la mateixa ciutadania. Però nosaltres ho defensem perquè és l'única forma possible  de sortir. Tenint present que no som nacionalistes i que defensem una solució federal per al conjunt de l'Estat. Aleshores, el dret a decidir i dret a l'autodeterminació, per descomptat  que sí com a expressió democràtica. Però la nostra opció és un marc federal.

Garzón ha mostrat una predisposició total a tancar amb Podem la candidatura que no va ser possible el 20 de desembre per les diferències amb Pablo Iglesias. El líder d'Esquerra Unida ha dit que confia a superar plegats els 90 diputats, i ser la primera o segona força a les Corts espanyoles. És l'única possibilitat, segons ell, de desbancar la dreta de La Moncloa.

Segona Alberto Garzón: "Si la confluència surt bé, jo estic convençut que això és una possibilitat molt important, si la confluència surt bé. Si la confluència no surt bé, i jo espero que això no sigui una possibilitat, estic convençut que Partit Popular i Ciutadans guanyaran la majoria absoluta. Per tant, és crucial que aquest confluència surti adequadament."

Si voleu sentir l'entrevista amb Alberto Garzón,  cliqueu aquí.

"El matí de Catalunya Ràdio" es fa de dilluns a divendres de les 6 del matí a les 12 del migdia.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/MatiCatradio   

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut