Els familiars dels militars morts en l'accident del Iak-42 exigeixen a La Moncloa que no recol·loqui Federico Trillo en un altre lloc de responsabilitat pública

declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Marta Romagosa, Curra Ripollés, portaveu de l'Associació de Víctimes del Iak-42, ha dit que l'actual ambaixador a Londres, Federico Trillo, no és digne per representar cap ciutadà espanyol.

Segons Curra Ripollés, els familiars demanen a tots els partits polítics que s'impliquin i evitin que es recol·loqui l'exministre de Defensa en cap lloc de feina que pugui representar els espanyols. D'aquesta manera, els familiars de les víctimes han volgut deixar clar que no els sembla suficient la decisió comunicada ahir pel govern espanyol de rellevar Trillo com a ambaixador al Regne Unit.

La portaveu ha destacat que l'exministre "no pot ocupar un càrrec en la representació d'Espanya. I a més, les famílies demanem que allà on vagi Federico Trillo no representi cap espanyol".

Ripollés també ha avançat amb quina expectativa es reuniran amb l'actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal:  "Volem que la ministra assumeixi com a seu l'informe que ha fet el Consell d'Estat, és a dir, que reconegui que, efectivament, el Ministeri de Defensa en el moment de l'accident del Iak-42 va actuar amb negligència i amb irresponsabilitat. Però a la ministra també  li direm que Federico Trillo no marxa perquè li toqui, que no poden amagar, de nou, una altra veritat. Ja n'hi ha prou!. Trillo no marxa perquè li toqui. No existeix cap manament de torn per als ambaixadors."

Encara no hi ha data fixada per a la reunió i serà la primera vegada que un ministre de Defensa rep els familiars de l'accident del Iak-42 d'ara fa 14 anys. Recordem que en el sinistre hi van morir els 62 militars espanyols i els 12 tripulants que anaven a l'avió.

L'aparell es va estavellar poc després d'enlairar-se des de Kabul. Tornàvem d'una missió de pau a l'Afganistan.

Si voleu sentir tota l'entrevista a Curra Ripollés, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut