Les condicions meteorològiques, analitzades al "Catalunya vespre"
Les condicions meteorològiques, analitzades al "Catalunya vespre"
"Big data" al "Catalunya vespre"

El temporal de pluja, neu i vent d'aquest cap de setmana ha disparat la conversa a Twitter

Aquesta setmana, l'espai "Big data" del "Catalunya vespre" analitza les converses a la xarxa al voltant de les condicions meteorològiques. La consultoria Sibilare ha elaborat aquest estudi per a Catalunya Ràdio entre els dies 29 de gener i 29 de febrer.

El temporal de pluja, neu i vent ha estat el protagonista de la conversa a Twitter d'aquest cap de setmana. Una vegada més, la xarxa ha vehiculat l'allau d'informació, imatges i converses que es genera en situacions excepcionals. L'estudi de la consultoria Sibilare per a Catalunya Ràdio avui gira al voltant de les condicions meteorològiques, que centrarà l'espai "Big data" del "Catalunya vespre", amb Kílian Sebrià.

 

Nombre d'impactes

Entre el 29 de gener i el 29 de febrer s'han generat més de 45.300 impactes al voltant del temps i el temporal. Més de 10.000 comentaris, que pràcticament en són una quarta part, s'han fet en només tres dies, entre divendres i diumenge, que és quan va arribar el temporal a Catalunya.

 

Comentaris preferiblement amb imatges

La imatge és la protagonista de la conversa que es crea a les xarxes sobre condicions meteorològiques. Durant l'últim mes, el 66 % dels comentaris que s'han fet a Twitter anaven acompanyats de fotografies. Una xifra que aquest cap de setmana ha crescut fins al 68% de tuits que s'han fet amb fotografies de la nevada i el temporal.

 

Tomàs Molina, l'home del temps més influent

El cap de Meteorologia de TV3, Tomàs Molina, és l'home del temps més influent de l'àmbit català a Twitter. Només aquest cap de setmana ha generat més de 2.200 impactes, comptant tuits, retuits i mencions. El segon perfil que ha creat més conversa sobre el temps a la xarxa durant el cap de setmana és el del Servei Meteorològic de Catalunya i el tercer, el del programa "MeteoMauri", que Francesc Mauri dirigeix i presenta a Catalunya Ràdio. Mentre que aquest podi correspon al moviment dels últims dies, el rànquing del gràfic és de tot el període d'anàlisi, que va del 29 de gener al 29 de febrer.

 

L'informatiu "Catalunya vespre" s'emet de dilluns a divendres, de 19.00 a 22.00.

 

Catradio.cat/catalunyavespre

Facebook.com/catvespre

Twitter.com/catvespre

 

Anar al contingut