El pollastre i capó del Prat és "El plat favorit dels catalans 2017"

El confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, guanya la final del concurs, celebrada ahir en el Fòrum Gastronòmic de Girona. El concurs està organitzat per Catalunya Ràdio i la revista "Cuina".

El confit de pota blava, moniato, prunes i vermut Tarrida, del restaurant Cèntric Gastrobar del Prat de Llobregat, representant la IGP Pollastre i Capó del Prat, va ser la recepta guanyadora en la final del concurs "El plat favorit dels catalans 2017", amb 14.926 vots. Aquesta proposta va disputar la final amb les mandonguilles de peus de porc i avellana amb sípia del restaurant Color d'Olor de Poma de Reus, que representava la DOP Avellana de Reus.

La final del concurs, organitzat per la revista "Cuina" i Catalunya Ràdio, va tenir lloc a l'Auditori del Palau de Congressos i el resultat final de la votació es va donar a conèixer després d'un "showcooking" presentat pel director de la revista "Cuina", Josep Sucarrats, en què els finalistes van presentar els plats que portaven a concurs.

La participació en el concurs ha estat un èxit. Des del 16 d'octubre, quan va començar amb 22 plats participants en representació de 22 indicacions geogràfiques protegides (IGP) o denominacions d'origen protegides (DOP), fins al 19 de novembre, quan es va saber el guanyador, s'han rebut més de 200.000 vots.

El programa "Estat de Gràcia" de Catalunya Ràdio, amb Roger de Gràcia, ha estat, per segon any consecutiu, l'altaveu del concurs i ha fet públics els resultats de la votació des de l'inici de la competició gastronòmica, amb la col·laboració setmanal de Josep Sucarrats i dels humoristes Carles Xuriguera i Rafael Faixedas, ministres del Bon Beure del programa, que hi han ficat la cullerada sorneguera mentre els concursants defensaven els seus plats i productes.  

L'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, s'emet de dilluns a divendres, de 16.00 a 19.00, a Catalunya Ràdio.

 

catradio.cat/estatdegracia

facebook.com/estatdegracia

twitter.com/estatdegracia

catradio.cat

 

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut