"El foraster" guardonat amb el Toni d'Honor de Taradell 2018

El programa de TV3 "El foraster" ha rebut aquest cap de setmana el Toni d'Honor que s'atorga en el marc de la Festa dels Tonis de Taradell, declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l'any 2011, per la seva important tasca de posar en valor la gent i la manera de fer dels pobles petits del país.

Aquest cap de setmana Taradell ha acollit la Festa dels Tonis, declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya l'any 2011. Aquesta festa, caracteritzada per la recuperació del patrimoni pagès i rural, enceta el calendari dels Tonis a la comarca d'Osona.

L'any 2012, i en el marc d'aquesta festa,  es va implantar la figura institucional del Toni d'Honor, per fer un reconeixement a una persona, empresa, associació o institució que a través del seu treball difongui els elements patrimonials de la cultura rural del nostre país. Fins avui, s'han reconegut Casa Tarradellas, Òmnium Cultural, el programa de TV3 "Espai Terra", la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el Super3 i la revista "Descobrir Catalunya".

Enguany, aquest reconeixement ha recaigut en el programa "El foraster" de TV3 per la seva important tasca de posar en valor la gent i la manera de fer dels pobles petits del nostre país. I s'ha posat en valor que: "al llarg dels capítols s'ha pogut veure com es treballa i la gent s'esforça per mantenir les tradicions en els pobles més petits i amb menys recursos i que, en la majoria dels casos, no és gaire diferent de com es fa en els pobles una mica més grans, com Taradell, que té poc més de 6.000 habitants. La manera de tractar amb les persones a "El foraster" fa que la gent de poble s'hi senti identificada i se'l sent proper".

tv3.cat/el-foraster

facebook.com/elforastertv3

@elforasterTV3

 

Anar al contingut