"El documental" estrena "Mare Nostrum. Un concert. Un viatge"

Demà, a les 22.10, el programa "El documental" estrena "Mare Nostrum. Un concert. Un viatge", un diàleg intercultural en forma de documental de creació. La música de Jordi Savall és l'eix conductor d'aquest viatge als sons i al silenci, a altres cultures, totes amb el denominador comú del mar Mediterrani.

Els estudiants de l'escola suïssa Scuola Vivante preparen un concert amb Jordi Savall, acompanyats de músics procedents d'onze països diferents. El documental recull el testimoni dels músics, que parlen sobre les seves vides, el seu país i el seu amor per la música. Un mes després del concert, els estudiants viatgen fins a una escola de la regió de l'Atles, al Marroc. El trajecte en carretera per Suïssa, França, Espanya i el Marroc es grava com un diari amb el punt de vista dels estudiants. El paisatge en constant canvi i la música de Jordi Savall els acompanya durant tot l'itinerari.

La música mediterrània i les converses dels joves viatgers s'entrellacen en un documental singular, dirigit per Michelle Brun i Stefan Haupt. El treball recull els pensaments i experiències de tres generacions, tres religions i onze països, tots amb el denominador comú del mar Mediterrani i un únic objectiu, buscar la pau.

Michelle Brun, directora

Estudia a l'ESCAC, l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya, on s'especialitza en la producció de documentals. Directora i muntadora de cinema des del 2006. Entre altres projectes, ha produït els documentals "Water Runs Deep" i "Tales Wander". El 2014 crea i dirigeix Tele Vivante, dedicada a l'ensenyament de cinema.

Stefan Haupt, director

Director i cineasta independent des del 1989. El 1998 funda la productora Fontana Film. Els seus documentals "Utopia Blues", "Elisabeth Kübler-Ross: enfrentando la muerte" i "Sagrada: El Misterio de la Creación" han estat premiats i reconeguts internacionalment.

tv3.cat/eldocumental

tv3.cat/documentals

twitter.com/eldocumental33

Anar al contingut