El conseller de Justícia, Carles Mundó, ha minimitzat les crítiques sobre el tancament de la Model i el seu trasllat fora de Barcelona

Mundó, en declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terrribas, ha avançat que menys d'una quarta part de la població reclusa de la Model té residència a la capital catalana

El conseller de Justícia ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio" que: "El fet que hi hagi un canvi de centre no vol dir que a tothom li quedi més lluny. Una dada: dels 750 interns preventius que hi ha avui a la Model, que tinguin el domicili o que diguin que tenen el domicili a la ciutat de Barcelona, n'hi ha 182. D'on són la resta? Doncs la resta són de l'Àrea metropolitana, del Vallès Occidental, de Terrassa o Sabadell, i molts, de l'àrea del Baix Llobregat. És cert que a alguns els hi quedarà més a prop i a d'altres els hi quedarà més lluny."

Pel que fa a les relacions amb els sindicats, ha assegurat que sempre se'ls ha informat de tot i ha insistit que es mantindran tots els llocs de treball dels funcionaris. Carles Mundó també ha justificat la necessitat de construir dos centres nous a la Zona Franca per substituir Wad-Ras i Trinitat Vella.

Segons el conseller: "Ara hi ha 224 dones preses que estan complint condemna i també hi ha tres centres oberts de Barcelona que són com la Trinitat Vella i que acullen interns de tercer grau que també se situaran en el nou centre obert de la Zona Franca. Per tant, amb les dues construccions a la Zona Franca no creem places noves. El que fem és substituir els centres més vells que tenim en el nostre sistema penitenciari."

El conseller de Justícia també ha reconegut que els problemes de salut mental són un dels reptes que hauran d'afrontar els serveis penitenciaris.

Si voleu sentir tota l'entrevista amb Carles Mundó, cliqueu aquí.

 

catradio.cat/mati

facebook.com/elmatidecatalunyaradio

twitter.com/maticatradio

 

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut