El cap de llista del PP, Xavier García Albiol, acusa la Generalitat de fomentar l'odi contra Espanya des de les escoles manipulant els programes

Albiol ho ha dit a "El matí de Cataluya Ràdio", amb Mònica Terribas. En el mateix programa la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha negat les acusacions del candidat del PP, i ha afirmat que el seu Departament no supervisa els materials educatius.

El cap de llista del PP a les eleccions del 27 de setembre, Xavier García Albiol, ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas, que a l'escola catalana es fomenta l'odi contra Espanya. 

García Albiol ha destacat: "Jo crec que una part important dels problemes que tenim ve provocada per l'adoctrinament que s'està produint a les escoles per part del Departament d'Ensenyament de l'odi contra Espanya. Una part important del programa està manipulada i, en alguns casos, atia l'odi contra Espanya. Li estic dient això perquè ho crec i perquè ho he vist".

García Albiol, exalcalde de Badalona, ha defensat que governi la llista més votada després del 27-S. Si no és així, seria –ha dit literalment– una "estafa". Però ha afegit que en el cas que guanyi Junts pel Sí, no pot governar trencant la legalitat.

El candidat del PP també ha dit que destinaria el pressupost del Memorial Democràtic a finançar més beques menjador i escoles bressol, i ha pronosticat per al 27-S una participació d'entre el 72% i el 75%. Creu que si a l'àrea metropolitana se surt massivament a votar diumenge, l'independentisme no obtindrà majoria.

Albiol ha afegit que li hauria agradat tenir de rival en aquestes eleccions Albert Rivera, perquè creu que té més credibilitat que la cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Per contra, i en declaracions al mateix programa, la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha negat rotundament l'acusació del candidat del PP. Per Rigau, l'única voluntat és dividir i fer mal amb acusacions falses, ja que Ensenyament no supervisa els materials educatius

La consellera ha dit: "El Departament d'Ensenyament no edita llibres, ni aprova llibres. I és el bon saber de cada centre qui aplica els materials."

A més, la consellera ha assegurat que no es pot demostrar que en els llibres hi hagi ni un sol paràgraf contra Espanya firmat pel Departament.

Si voleu escoltar tota l'entrevista amb Xavier García Albiol, la trobareu aquí.

 

Catradio.cat/mati

Facebook.com/elmatidecatalunyaradio

Twitter.com/maticatradio

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut