Diumenge, Catalunya Música transmetrà el concert matinal de l'OBC des de L'Auditori

El diumenge 27 de novembre, a les 11 h.

Catalunya Música transmetrà des de L'Auditori de Barcelona el concert de la violinista Baiba Skride i l'OBC dirigida per Junichi Hirokami, que interpretaran obres de Johannes Brahms i Richard Strauss. És un dels concerts de la temporada de l'OBC. Els comentaris de la transmissió, que compta amb el suport de l'Obra Social "la Caixa", els farà Joan Vives.

La virtuosa violinista letona Baiba Skride és una de les grans solistes de prestigi internacional que ha convidat l'OBC aquesta temporada i l'últim diumenge de novembre interpretarà a L'Auditori el Concert per a violí i orquestra op. 77 que Johannes Brahms va dedicar al virtuós violinista hongarès Joseph Joachim i que és de les obres per a violí de més dificultat i més apreciades del repertori.


Completarà la vetllada "Una vida d'heroi" op. 40 de Richard Strauss. Aquest poema simfònic és l'expressió personal de les experiències viscudes pel compositor alemany, com a home i com a artista, i es va estrenar el 3 de març del 1899 a Frankfurt, en la versió de la Reial Orquestra del Concertgebouw d'Amsterdam, sota la direcció del mateix compositor. Tot i que la crítica es va mostrar dividida, el públic va ser unànime a donar una acollida excepcional a l'obra, que Strauss va dedicar a Willem Mengelberg, l'aleshores director titular de la Reial Orquestra del Concertgebouw.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

catmusica.cat

facebook.com/catmusica

twitter.com/catalunyamusica

Anar al contingut