A partir de dilluns, estem a punt

Catalunya Ràdio estrena la temporada amb nou estudi 1 i nous col·laboradors

A partir de dilluns, "El matí de Catalunya Ràdio" arrenca amb una sèrie de reportatges de Mònica Terribas elaborats sobre el terreny a la zona dominada per Boko Haram a Nigèria. El cap de setmana, els periodistes Gemma Nierga i Andreu Buenafuente tornen a la ràdio en català amb "El suplement". Es manté l'aposta d'"El Club de la Mitjanit" per l'emissió conjunta per ràdio i televisió, i dos programes més tindran versió televisiva, "El divan" i "L'ofici de viure".

L'estudi 1 de la Diagonal es posa a punt per tractar els continguts de Catalunya Ràdio en tots els formats possibles. Es podrà fer servir com a estudi de ràdio i com a plató de televisió adaptat als últims avenços tecnològics.

El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha presentat avui les principals novetats de la nova temporada de tardor de la ràdio pública i nacional de Catalunya, que engega amb el lema "Estem a punt".

"Vivim a peu de carrer i podem dir amb orgull que estem a punt per donar resposta a tot allò que passarà fora dels nostres estudis i per estar a l'altura de les circumstàncies que viurà el país", ha declarat el director de Catalunya Ràdio, que ha agraït a la plantilla la feina feta durant un estiu molt exigent des del punt de vista informatiu. La temporada de tardor que ara comença se sustentarà sobre els grans valors de la ràdio pública: rigor, pluralitat, diversitat i professionalitat.

 

Una temporada amb grans reptes informatius i noves incorporacions

La nova temporada 2017-2018 començarà dilluns 28 d'agost a les 6.00, quan "El matí de Catalunya Ràdio", amb Mònica Terribas al capdavant, estrenarà el nou estudi 1, totalment reformat tant en el disseny de l'espai com en la polivalència tecnològica. 

El magazín informatiu de referència fa canvis en la seva estructura amb "una escaleta molt més flexible per respondre amb molta agilitat a qualsevol immediatesa i a qualsevol demanda informativa", segons Gordillo.

Entre les principals incorporacions del programa hi ha la periodista i escriptora Gemma Ruiz, en la informació cultural; el doctor en Economia Antoni Castells, que farà tàndem en l'anàlisi econòmica amb el professor de la Universitat Colúmbia Xavier Sala i Martín, i nous tertulians que s'aniran anunciant en les properes setmanes.

Un dels punts forts de l'arrencada informativa d'"El matí de Catalunya Ràdio" serà una sèrie de reportatges fets per Mònica Terribas després de viatjar a un dels indrets més conflictius del planeta, l'estat de Borno, la zona de Nigèria dominada pel grup terrorista jihadista Boko Haram.

L'espai d'humor "Alguna pregunta més?" ("APM?"), que tindrà més presència al llarg de tot el programa, es reforça amb la periodista Núria Casas en el paper de la "Doctora Amor".

El programa de tendències a les xarxes socials "Popap", amb Mariola Dinarès, incorpora una tertúlia d'avis i nets que vol ser un punt de trobada intergeneracional, i també una secció popular de sèries de televisió, i augmenta la seva cartera d'especialistes de primer nivell amb un gran reforç del seu vessant pedagògic.

El "Catalunya migdia", amb Òscar Fernández i Empar Moliner al capdavant, manté el seu nivell d'exigència amb la responsabilitat de ser l'informatiu líder d'audiència de la ràdio a Catalunya en la seva franja horària.

L'"Estat de Gràcia", amb Roger de Gràcia, nomena tres nous ministres: l'actor i humorista Fermí Fernandez, ministre del Bon Rotllo; el periodista Carles Porta, ministre d'Afers Foscos, i Bernat Dedéu, ministre d'Afers Filosòfics, amb una mirada sarcàstica sobre l'actualitat.

El format multicanal d'"El Club de la Mitjanit" de Catalunya Ràdio i Esport3, amb Francesc Garriga, s'amplia a altres programes de l'emissora. Els espais radiofònics "El divan", amb Sílvia Cóppulo, i "L'ofici de viure", amb Gaspar Hernàndez, aquesta temporada també tindran versió televisiva, en experiències que fan "una ràdio més televisiva o una televisió més radiofònica", segons s'ha explicat durant la presentació de la programació.

"La nit dels ignorants 3.0", amb Xavier Solà, compleix trenta anys en antena i farà un seguit d'accions especials amb l'audiència durant tota la temporada.

"El suplement", amb Ricard Ustrell, guanya una hora de durada i presenta diverses incorporacions com els periodistes Gemma Nierga i Andreu Buenafuente, amb presència periòdica els dissabtes i diumenges, un valor afegit per a l'emissora tal com ha destacat Gordillo. El programa incorpora també la presentadora d'IB3 Cati Moyà a la secció de cinema, i Marta Bonet i Àlex Serra, dos joves de 17 anys que parlaran de literatura.

Un altre programa que celebra aniversari –deu anys en antena– és "Solidaris", amb nou realitzador al capdavant: Albert Segura, que aquesta temporada posarà el focus en els cooperants catalans arreu del món.

"Revolució 4.0", amb Xantal Llavina, és una de les novetats de la programació: salta del laboratori de la ràdio digital +Catràdio a la graella convencional, gràcies als bons resultats d'audiència.

 

Estudi 1: "El cor que no deixa de bategar mai"

L'estudi 1 de Catalunya Ràdio s'ha renovat totalment després de dues dècades, estèticament i tecnològicament. Qualificat pel cap de Continguts de l'emissora, Santi Faro, com "el centre neuràlgic de Catalunya Ràdio, el cor que no deixa de bategar mai", l'estudi 1 disposa dels principals avenços tecnològics, amb la peculiaritat d'estar ubicat a peu de carrer, a la vista dels vianants.

Té tres càmeres  i fins a deu entrades de vídeo, nova il·luminació i una gran polivalència, que el converteixen en un espai totalment adaptat a un entorn digital cada vegada més audiovisual, amb noves exigències de connectivitat i preparat per oferir imatges de qualsevol contingut que es faci a la ràdio. "Creixem en oients i creixen les formes d'accedir a la ràdio, i amb aquest nou estudi estem a punt per afrontar-ho des d'una perspectiva de futur; estem a punt per ser més útils i per integrar encara més la ràdio en la vida quotidiana del país", ha dit Faro en la inauguració de l'espai.

"Cada vegada més el que passa en un estudi de ràdio té components de plató de televisió, i el que inaugurem s'assembla més a un plató que a un estudi de ràdio convencional, que és cap a on anem i cap a on els consums digitals ens porten", ha afegit Saül Gordillo.

 

catradio.cat

facebook.com/catradio

twitter.com/catalunyaradio

 

Anar al contingut